Vandrernes Dag 2019 i Region Hovedstaden

Den 15. september holder vi åbent hus i Dansk Vandrelaug. Med temaet "Gå dig sund - lev længere" kan du ganske gratis gå med på dagens mange vandreture - Tag med på tur i Region Hovedstaden.

Dyrehaven nord for København er blandt udflugtsmålene på Vandrernes Dag.

Dyrehaven nord for København er blandt udflugtsmålene på Vandrernes Dag.

Tag med på vandretur! Her byder Københavns, Nordsjælland, Frederikssund, Gentofte, Lyngby og Bornholm Afdeling velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Farum–Stenløse på Nordsjællandsruten

Mødestedet er Farum Station. Vi vandrer 18 km fra kl. 9.45 og følger Oldtidsvejen langs Farum Sø. Vi passerer også Ganløse Ore, Mølleåens moser, Bastrup Sø og stentårnet på vejen.

Nordsjællandsruten fra Ganløse Egede til Stenløse

Mødestedet er Farum St. med bus 334 kl. 12:30 til stoppested Langåsen/Hesselvej kl. 12:50 Vi vandrer 10 km igennem Ganløse Egede, Klokkekilde Bakker og Slagslunde.

De to ovennævnte ture slutter med en lille festlighed ved Stenløse Station sammen med to andre ture på Nordsjællandsruten.


Andre nordsjællandske ture mødes til slut ved Fredensborg Station og festliggør den årlige Vandrernes Dag:

Nordsjællandsruten fra Allerød til Fredensborg

Mødestedet er Allerød Station. Vi vandrer 18 km med start kl. 10, hvor vi kommer forbi skove, åbent land, flere landsbyer, langs søer og vandløb. Til slut mødes vi med 4 andre ture i Fredensborg. Denne tur er et samarbejde mellem Nordsjælland og Københavns Afd.

Nordsjællandsruten fra Karlebo til Fredensborg

Mødestedet er Auderødvej/ Kirkeltevej i Karlebo (bus 375R fra Hillerød 11:52 eller 375R fra Rungsted Kyst 11:55). Vi vandrer 11 km med start kl. 12.15, hvor vi bl.a. skal igennem Karlebo og Grønholt landsbyer, Grønholt Hegn og Vang. Til slut mødes vi med 4 andre ture i Fredensborg.

Nordsjællandsruten fra Grønholt til Fredensborg

Mødestedet er Grønholt Station. Vi vandrer 5 km med start kl. 13.10, hvor turen går igennem Sørup Hegn, besøg hos Orkidegartneren og igennem Lunden, inden vi mødes med 4 andre ture i Fredensborg.

Nordsjællandsruten fra Mørdrup til Fredensborg

Mødestedet er Mørdrup Station. Vi vandrer 14 km med start kl. 12.15, hvor vi passerer Nyrup, Krogenberg og Danstrup Hegn ind i Fredensborg gennem Slotsparken. I Nyrup Hegn støder vi til gruppen, som starter i Helsingør. Vi spiser frokost sammen, inden vi fortsætter mod Fredensborg, hvor vi så mødes med de 3 øvrige grupper.

Nordsjællandsruten fra Helsingør til Fredensborg

Mødestedet er Helsingør Stationsplads. Vi vandrer 28 km med start kl. 9, hvor vi skal langs kysten gennem Teglstrup, Nyrup, Krogenberg og Danstrup Hegn ind i Fredensborg gennem Slotsparken, hvorefter vi mødes med andre grupper i Fredensborg.


Gentofte Afdeling samler tre ture ved Svenske Villa – det gule hus i Bernstorffsparken til kaffe og kage.

Ordrup og omegn

Mødestedet er Ordrup Station. Vi vandrer 8 km med start kl. 12, hvor vi bl.a. passerer Ordrup Kirkegård, Brandts Have, Ellemosen, Ordrupgaard Kunstpark og Hundesømosen.

Bernstorffsparken

Mødestedet er Gentofte Station. Vi vandrer 8 km med start kl. 12 og kommer omkring Gentofte Sø og Brobæk Mose, forbi Schæffergården og gennem Hundesømosen til Bernstorffsparken.

Dyrehaven og omegn

Mødestedet er Klampenborg Station. Vi vandrer 7 km med start kl. 12 og går gennem Dyrehaven til Ermelunden og Hundesømosen


Lyngby Afd. forener to ture og byder på en forfriskning ved 14-tiden ved begge tures mødested Skodsborg Station.

Kort tur vest og nord for Skodsborg

Mødestedet er Skodsborg St. Turen er 8 km med start kl. 11.

Jægersborg Hegn – en ny del af Dyrehaven

Mødestedet er Skodsborg St. Turen er 16 km med start kl .9. Vi går også langs og nord for Mølleåen. Der fortælles undervejs, og tempoet er friskt.


 

Frederikssund Afdeling har disse ture på programmet

Møllekrogen ved Skibby

Mødestedet er stoppestedet i Skibby bymidte ved Apoteket. Vi vandrer 9 km med start kl. 11.54, hvor bus 230R ankommer fra Frederikssund Station. Vi følger skrænten rundt oppe og nede og nyder udsigten over Roskilde Fjord.

Gulddysse Skov ved Jyllinge

Mødestedet er Jyllinge Centret – busstoppested v. Bus 600S. Vi vandrer 11 km med start kl. 11.10, hvor vi skal på en dejlig tur med udsigter over moserne, små søer og måske også råvildt. Pulsen stiger, når vi passerer Ørebjerg 29 m.o.h.


 

Københavns Afdeling har følgende ture i hovedstadsområdet og en enkelt, der foregår i Region Sjælland.

Lyngby – Birkerød

Mødestedet er Lyngby Station v. kiosken. Vi vandrer 18 km fra kl. 10. Vi passerer Lyngby Sø, Sorgenfri Slotspark, Mølleåen, Geels Skov, Vaserne og Hestkøblunds golfarealer til Birkerød.

Weekendmotion i Mølleådal

Mødestedet er Sorgenfri Station. Vi vandrer 11 km i raskt tempo fra kl. 10 i den skønne dal til Skodsborg Station.


Bornholms Afd. byder på en tur omkring Snogebæk.

Mødestedet er Gamle Rensningsanlæg, Hovedgade 1 i Snogebæk. Vi går 7 km med start kl. 13 og kigger ud over Balka og kommer bl.a. forbi Salthammer og Snogebæk Havn.

Vandrernes Dag 15. september 2019 Gå dig sund - lev længere

Vandrernes Dag i hele landet

Vandrernes Dag i Region Sjælland
Vandrernes Dag i Region Syddanmark
Vandrernes Dag i Region Midtjylland
Vandrernes Dag i Region Nordjylland

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortærret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen ligeledes er garant for godt selskab.