Vandrernes Dag 2019 i Region Syddanmark

Den 15. september holder vi åbent hus i Dansk Vandrelaug. Med temaet "Gå dig sund - lev længere" kan du ganske gratis gå med på dagens mange vandreture. Tag med på tur i Region Syddanmark.

Kystvandring i det sydvestlige Jylland. Foto Michal J.N. Lassen Vandrernes Dag i Region Syddanmark

Kystvandring i det sydvestlige Jylland. Foto Michal J.N. Lassen

Tag med på vandretur! Her byder Esbjerg, Horsens Kolding, Fyn og Sønderjyllands afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Nørremarkskoven

Mødestedet er Vejle Idrætshøjskole, Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle. Vi vandrer 5 km med start kl. 13.30 på en tur, hvor vi sandsynligvis møder mange hjorte og er garanteret fantastiske skovstier bl.a. langs Bybækken og nogle flotte udsigter over Vejle Fjord. Efter turen er der tid til hygge med kaffe og kage for dem, der ønsker det

Vejle Ådal

Mødestedet er Tørskind grusgrav, Tørskindvej 98-100, 6040 Egtved. Vi vandrer enten 8 eller 16 km med start kl. 10 i Skulpturparken i den tidligere Tørskind Grusgrav, som på fascinerende vis er fyldt med skulpturer af Robert Jacobsen og Jean Clareboudt. Vi vandrer i Østjyllands længste og mest markante tunneldal.

Fanø

Mødestedet er Fanø Færgen, Dokvej 5, 6700 Esbjerg. Færgen sejler kl. 9.50. Du kan vælge mellem 8 eller 25 km i godt selskab. På den korte tur vandrer vi på den nordlige del af Fanø, mens de seje tager til Sønderho og vandrer forbi øens nye strandsø, forbi fuglekøjerne, over heden mod Rindby, inden det går tilbage til Nordby.

Paradiset ved Bommerlund

Mødestedet er p-pladsen overfor Bommerlund stenen, Hærvejen 51, 6330 Padborg. Vi vandrer 6 km med start kl. 13, hvor vi besøger den flotte dobbeltbuede bro over Gejlå, vandrer ind i Bommerlund Plantage, langs ådalen og rundt om ”Paradiset”.

Rundt om Nordborg Sø

Mødestedet er p-pladsen foran Nordborg Slot, Johan Hansens vej 4, 6430 Nordborg. Vi vandrer 7 km med start kl. 13, hvor vi kommer igennem Lavensby og forbi Nordborg Slot, det ældste slot på Als.

Blangstedgård

Mødestedet er p-plads ved Odense Kommune, Ørbækvej 100, 5220 Odense S. Vi vandrer en tur på 13 km med start kl. 10, hvor vi følger Lindved Å og kommer ud til Kohaveskoven.

10 km ved Glorup Gods

Mødestedet er parkeringsplads ved avlsbygninger Glorup Gods, Glorupvej 34, 5853 Ørbæk. Med start kl. 10 skal vi bl.a. igennem parken til herregården Rygård og Gammel Dyrehave.

22 km ved Glorup Gods

Mødetid og stedet er det samme, og på denne tur anbefaler vi vandrestøvler.

 

Vandrernes Dag 15. september 2019 Gå dig sund - lev længere

Se Vandrernes Dag på kortet

Vandrernes Dag i Region Midtjylland
Vandrernes Dag i Region Nordjylland
Vandrernes Dag i Region Sjælland
Vandrernes Dag i Region Hovedstaden

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortærret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen ligeledes er garant for godt selskab.