10.000 års historie langs Haderslev Tunneldal

Turen er en gentagelse af den historiske vandring lavet i samarbejde med Museum Sønderjylland ved museumsformidler Merete Essenbæk , der er guide på turen.

Blå/4-5/17

Tørning Mølle

Der har været stor efterspørgsel på en gentagelse af turen, som vi havde på Vandrernes dag den 23.september 2023. Derfor vover vi en gentagelse den 25. februar 2024. En helt anden årstid som også kan være smuk med større udsyn i naturen. Men historien og ruten er den samme.

Om ruten

Haderslev Tunneldal er en af Danmarks længste.
Tunneldalen omkranses af fantastiske landskabsformer fra istiderne som rillebakker, et varieret morænelandskab, skov, dam, dødishuller og naturgenopretningsprojekter og er samtidig rammen om et hav af kulturminder.

Her er fundstedet for Danmarks ældste grav, der er mere end 10.000år gammel, fortællingen om et vaskeægte industrieventyr og desværre også danmarkshistoriens største katastrofer til vands, nemlig ulykken på Haderslev Dam i sommeren 1959.

Turen går bl.a. til Tørning Slot og Mølle, gennem Pamhule Skov, til Christiansdal, videre til Haderslev Dyrehave og Haderslev Dam.

På grund af årstiden anbefales vandrestøvler og evt. stav.

Type: Historiske Vandringer

Mødested på kort

Indlæser…