Borup – Regnemark Mose – Dyndet

Efterårsversionen af denne smukke tur på Åsen fra Borup til Dyndet

Turen her gentages flere gange i løbet af 2021 og gennemføres som en årstidstur. Vi skal gå fra Borup Station gennem skoven til Regnemark Mose og derefter til Dyndet (badesøen).

Vi går hele turen på ryggen af Køge Ås, som strækker sig helt fra Gl. Kjøgegård og til Haraldsted – en strækning, som i alt er på ca. 35 km – vi nøjes dog med at gå ca. de 10 af dem. Når vi kommer ind på Åsen, kan vi se de store højdeforskelle, som skyldes den seneste istid, og ikke mindst kan vi se den vilde natur, der udspiller sig. I kommer til at høre lidt om mosens vegetation, både den der er i dag – men også den, der var engang.

I det meget tidlige forår finder vi nok ikke megen liv i skovbunden, men alligevel – under bladene er den hvide anemone. Guldstjerne og vorterod begynder også så småt at spire frem. I sommermånederne er der masser af sommerfugle i buske og krat, og hen på efteråret vil alle træernes blade skifte farve, og træernes frugter og frø vil falde af og lande i skovbunden – hvem ved, måske for at blive til et ny træ.

Der vil være mulighed for at dyppe fødderne i det dejlige (kolde) vand i Dyndet – for de friske og de hurtige. Vi holder en kort spisepause her, inden vi går rundt om søen. Og for dem, der hellere vil til vejrs, bliver der mulighed for at bestige områdets højeste punkt (72 moh), når vi bevæger os tilbage mod udgangspunktet.

HUSK: Mad og drikke til dig selv på turen, ordentligt fodtøj, tøj til vejret/sæsonen og det gode vandrehumør.

Jeg glæder mig til at tage jer med på denne dejlige tur.

Vi ses på Åsen

Allan

PS – Tilmelding er nødvendig og åbner 14 dage før turens start, hvor du vil kunne se en tilmeldingsformular her nedenfor. Kun 1 deltager pr. email-adresse. Klik her for at se, om der er ledige pladser eller venteliste (listen opdateres hver ½ time). Hvis alle pladser er optaget, så prøv en af vores mange andre ture – Husk også at framelde dig, hvis du bliver forhindret. Så kan en anden nemlig få din plads.

Mødested på kort

Indlæser…