Camino Frøs Herred. Etape 10, Fole – Sdr. Hygum. Hjemstavnsgården

Camino Frøs Herred etape 10. Fra kirken i Fole til kirken i Sdr. Hygum. Vi afslutter med et besøg på Hygum Hjemstavnsgård med museum og arbejdende værksteder, bl. a. pileflet.

Camino Frøs Herred er skiltet med blå skilte. Foto: Camino Frøs Herred.

Camino Frøs Herred på toppen af Sønderjylland

Ruten er ca. 120 km, og den bølger sig rundt i det gamle Frøs Herred, som består af 9 sogne og 10 kirker. Ruten byder på mange spændende oplevelser på højderyggen mellem Kongeåen og Gram Å, og den grænser op til den gamle grænse fra 1864 og til 1920, som var en brydningstid for området.

Etape 10 fra Fole Kirke til Hygum Kirke

Fra Fole Kirke går vi ad Vestermarksvej. Drejer til venstre ind på Mellemvej og kort efter til højre på Torntvedvej.

Vi kommer forbi Lobbers Refugie, hvor det er muligt at få en kop kaffe, noget koldt og lidt sødt, samt et stempel. Nogle har tidligere købt et stempelpas der koster kr 40.

Turen går videre mod Årupvej og ind forbi Harrebygravhøjene. Alene udsigten fra højen er besøget værd. Vi går langs marken tilbage til Årupvej og ind mod Harreby Genforeningssten.

Herfra går vi ad Havmarkvej til vi kommer til skolestien mod Sønder Hygum. Den er fint afmærket med piktogram for ride- og cykelsti.

Etapen slutter ved Hygum Kirke, hvor vi gerne skulle kunne få stemplet stempelpasset.

Derefter går vi til Hjemstavnsgården., forventet ankomst kl ca 13.

Hygum Hjemstavnsgård

Hjemstavnsgården er et interessant museum, hvor din "barndom" er udstillet, specielt hvis du er opvokset på landet som jeg er. I denne weekend stiller pilefletterne op med boder og arbejdende stande, workshops mm. Museet er åbent med arbejdende værksteder og gammelt håndværk.

Entre til hjemstavnsgården: Voksen 60,- kr. Børn 30,- kr. Der er åbent til kl 16. Klik på linket for at læse mere om Hjemstavnsgården.

Vi besøger hjemstavnsgården som sidste punkt på programmet, eller du kan vælge at gå tilbage til kirken i Fole. Turen ad landevejen er godt 5 km.

Praktiske oplysninger

Vi kører biler frem til Hygum Hjemstavnsgård således at chaufførerne kan blive kørt til Fole Kirke og hente deres biler. Hvis du vil gøre brug af denne ordning bedes du møde en halv time tidligere kl 9:30. Så organiserer vi fremkørsel.

Sværhedsgrad: Blå/ 4-5/10. Se forklaring her.

Mødested på kort

Indlæser…