Cykelvandring – Den Kongelige Marskrute

”Den Kongelige Marskrute” er en af 25 Panoramaruter i det kystnære Danmark. Cykelvandringen (43 km) følger en kvalitetscykelrute med mulighed for store naturoplevelser i marsken og café-besøg på Højer mølle.

Højer Mølle, foto: Peter Steg

Rundturen starter på P-pladsen bagved Tønder Kunstmuseum, hvor vi cykelvandrer til Møgeltønder med Schackenborg Slot, Rudbøl/Rosenkranz grænseovergang, langs Norderdeich til Siltoft. Fra Siltoft ud i Tøndermarsken mod Højer med café-besøg på Højer Mølle. Herfra går det tilbage til Tønder via Møgeltønder med vinden i ryggen.

Brudelys i grøfterne, foto: Birte Steg

Cykelvandringen er let, hvor der køres i et moderat tempo på asfaltvej, cykelstier, grusveje og stop undervejs. Turen cykelvandres på deltagerens eget ansvar, hvor turlederne anbefaler brug af cykelhjelm. Deltagerne medbringer egen cykel i god stand. Ved udsigt til vedvarende regn udsættes turen til en anden dag i nærmeste fremtid. Regnen vender småstenene med spidsen op ad så chancen for punktering stiger. Husk pas og Euro's.

Rørhøgen svæver over marsken, foto: Peter Steg

Max. deltagerantal 15 personer, så det er efter først-til-mølle-princippet med tilmelding her på hjemmesiden. Der åbnes for tilmelding 2 uger før turen.

Tilmelding nedenfor. Tilmelding åbner 30/5 kl. 10:00.

Klik her for at se om der er ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…