Cykelvandring i Øvre Trenelandskab, Sydslesvig – FLYTTES TIL 3/10

FLYTTES TIL 3/10 - Floden Trene bugter sig diagonalt igennem Sydslesvig, fra det bakkede Angel til egnen omkring Frederiksstad. På kong Erik af Pommerns tid (1396-1439) lå der over 15 forsvarsanlæg langs Trene. Det siger noget om dens betydning.

Oversø kirke, foto: Birte Steg

Vi starter turen i Oversø, cykler et godt stykke langs Trene mod syd hvor vi svinger mod øst og cykler tilbage til Oversø via Frørup Bjerge.

Oversø kirke er bygget i 1100-tallet og viet til Sankt Jørgen (Georg). Kirkens vestvendte runde fæstningstårn havde militærstrategisk betydning i forbindelse med Hærvejen der netop passerer Trene her ved Oversø. Dermed har den også fået betydning som pilgrimskirke.

Cykle- og vandrestien langs Trene, foto: Peter Steg

Lidt syd for Frørup er der et vadested hvor den gamle Tøndervej passerer Trene og slutter sig til Hærvejen. Langt tilbage i tiden, mens Tønder endnu var havneby, gik Tøndervejen, stort set lidt syd for den nuværende grænse, for så nær Medelby at dreje mod sydøst til Trene vadested syd for Frørup. Dette fortæller at Oversø-Frørup har i århundreder været et trafikalt knudepunkt.

Cykelvandringen er middel svær, hvor der køres i et moderat tempo på asfaltvej, cykelstier, grusveje og stop undervejs. Turen cykelvandres på deltagerens eget ansvar, hvor turlederne anbefaler brug af cykelhjelm. Deltagerne medbringer egen cykel i god stand. Ved udsigt til vedvarende regn udsættes turen til en anden dag i nærmeste fremtid. Regnen vender småstenene med spidsen op ad så chancen for punktering stiger. Husk pas og Euro's.

Max. deltagerantal 15 personer, så det er efter først-til-mølle-princippet med tilmelding her på hjemmesiden. Der åbnes for tilmelding 2 uger før turen.

Tilmelding nedenfor. Tilmelding åbner 18/9 kl. 10:00.

Klik her for at se om der er ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…