Foredrag. Oplevelser fra vandreturen Dovadola-Assisi

En Italiener aften om oplevelser på pilgrimsruten. Turen er udnævnt af UNESCO som "se værdig"
Første del af turen, det vil sige den første uge, går gennem de Italienske bjerge, Appaninerne. 
I aften vil vi, Bjarne og Per, fortælle om vores oplevelser fra turen.
Tilmelding senest  torsdag den 21. marts til Bodil Kyed tlf. 2860 9121
 

 

Navnet Dovadola, betyder at vandre. Igennem århundrede har Franciskaneren munkene vandret, gennem bjergene, for at følge efter deres stifter Frans af Assisi. I dag er ruten kendt som en af de anerkendte og godkendt Pilgrims rute af den Katolske Kirke. Turen tager i alt 12 dage fra Dovadola til Assisi.

Første del af turen, det vil sige den første uge, går gennem de Italienske bjerge, Appaninerne. Turen starter i en højde på ca. 150m og ender på toppen af Pochereccio, i en højde på 1550m. Dagen efter kommer vi til turens hovedpunkt, bjerget La Verna, som betyder den rå klippe. Efter La Verna bevæger vi os ned i dalene, og ender turen efter 12 dage i Assisi.

I aften vil vi fortælle om vores oplevelser fra turen, vi vil fortælle om alle de forskellige gedestier i bjergene, som alle ligner hinanden. Om  hvor vi går en stor omvej, tager bussen, men er alligevel nød til at vandre endnu 7km, førend vi finder et natkvarter. Eller den dag hvor vi vandrede hele dagen, og kommer frem til nogle gode mennesker, der inviter os på et herligt Italiensk måltid mad med vand og vin til. Eller den dag på La Verna hvor jeg måtte glide 10m ned til en lille klippehylde, og min vandre sko flækkede, på den rå klippe.
 Der vil blive vist billeder fra turen.

PAX et BONUM Pelligrinos.
Gå med fred vandringsmand
 Bjarne og Per 

Der serveres Kaffe /te, boller og lagkage. Drikkevare kan købes.

Pris 50 kr. for medlemmer
Ikke medlemmer 75 kr. 

Mødested på kort