Hamburger Hallig ud for landskabet med de grønne tage. Sydslesvig – 43 m

Hamburger Hallig ligger ud for toppen ”Stollberg” på 43,4 moh. Her starter vi turen, vandrer ud på Langenhorner hede og spiser frokost ved fjernsynstårnet. Efter frokost kører vi de ca. 5 km ud til P-pladsen ved huset Amsinck og vandrer herfra ud til Hamburger Hallig. Husk pas og Euro.

Toppen ”Stollberg” er med sine 43,4 moh den fjerde højeste top i Nordfriesland, men her står et fjernsynstårn hvor der er offentlig adgang til en platform i 20 meters højde. Her er der en flot udsigt over det Nordfriesiske landskab og til Halligerne i Vadehavet (billedet). Inden vi tager frokost ved tårnet vandrer vi en tur rundt på Langenhorner hede der sammen med Bordelumer hede udgør et fredet naturreservat på 192 ha.

Hamburger Hallig består af et enkelt værft med et enkelt hus og tilbygninger. Huset er i dag en beværtning der holder åben om sommeren. På vejen ud til Hamburger Hallig vandrer vi forbi ”Fårebjerget”, det er et gammelt værft hvor fårene kunne søge lyd under de mange stormfloder. I dag har NABU et hus her til fugleobservation.

Kogen her udfor Hamburger Hallig hedder Sönke-Nissen Kog. Sönke Nissen (1870-1923) var tysk jernbaneingeniør, der tilbragte en del af sit liv i tysk Sydvestafrika (i dag Namibia). Her tjente han en formue ikke på jernbanen men på diamanter. Med den skabte formue støttede han inddæmningen af kogen her. De mange grønne tage på husene er et levn fra arkitekt Heinrich Stav der fik opgaven med at bygge 28 gårde i harmoni med landskabet, og derved blev murværket hvidt og tagene grønne. 

Turlederne Birte og Peter Steg vil køre fra P-pladsen, Flensborgvej 11, 6340 Kruså kl. 9:00, hvor der vil være mulighed for samkørsel.

Type: Topture

Mødested på kort

Indlæser…