Hampen Sø og Palsgård Skov

Kom med og nyd den smukke udsigt over Hampen Sø og en tur i Palsgård Skov i et varieret og kuperet område med, nåletræer, egetræer og 100-årige bøgetræer.

Sværhed: Blå/4-5/14.

Turen går langs Hampen Sø og igennem Palsgård Skov, hvor vi fortsætter langs Boest Bæk ud til Torup Sø. Derfra ned til Hampen Sø og tilbage til udgangspunktet. Rundt om søen går vi på skovveje og trampede stier, der er smalle og noget ujævne.

Hampen Sø er en af Danmarks reneste søer og Jyllands næsthøjest beliggende sø – 79 moh.

Tidligere var den en fritliggende hedesø, men da man begyndte at tilplante heden ved ejendommene Palsgård og Søgård, har Palsgård Skov bredt sig ud over det åbne hedelandskab, så Hampen Sø i dag omkranses af skov. Søen består af to søer: Den lavvandede vig i vest kaldes Lillesø, mens den 13 m dybe østlige del af søen kaldes Storesø.

 Palsgård Skov er godt 200 år gammel og er en af de første plantager, som blev anlagt på heden samtidig med Alheden. Skoven er i dag meget afvekslende. Her er områder med nåletræer, eg og bøg og områder med højmoser, enge og overdrev. I starten af 1990’erne er der på tidligere landbrugsjord plantet en ny løvskov, Tingdalsskoven, øst for Torup Sø og en bøgeskov sydøst for Palsgård Skov.

Vandretursfolder: Palsgård Skov og Hampen Sø

Mødested på kort

Indlæser…