Hejlsminde Nor – grænsen til Preussen indtil Genforeningen i 1920

Hejlsminde ligger mellem Lille Bælt og Noret, hvor udløbet dannede grænse indtil genforeningen. Vi går rundt om Noret til Hejls på naturstien, der på gangbroer krydser sumpe, vandløb og enge. Naturreservatet huser et utal af vade- og andefugle. Vi ser historiske minder fra før og efter genforeningen.


Hejlsminde ligger ud til Lille Bælt. Lige bag byen og slusen ligger fuglereservatet Hejlsminde Nor, hvor udløbet til Lille Bælt dannede grænse indtil genforeningen. Vi går rundt om Noret til Hejls på naturstien, der på gangbroer krydser sumpe, vandløb og enge. Retur ad Banedæmningen, et gammelt jernbanespor fra Hejls Kirke til havnen i Hejlsminde. Naturreservatet huser et utal af vade- og andefugle og måske ser vi også havørnen. Undervejs skal vi op i et fugletårn og vi ser også flere historiske minder, bl.a. grænsesten fra 1864. Det vil være en god ide at medtage en kikkert.

Forstå genforeningen på 5 minutter
Dansk Vandrelaug markerer i år 100-året for genforeningen med vandringer til grænselandets historiske steder. Inden du tager vandrestøvlerne på, kan du her få en opdatering på fem minutter om de dramatiske og tragiske begivenheder, der er gået forud for jubilæumsåret.

Læs artiklen på dette link

 

Mødested på kort

Indlæser…