Jægerspris Slot – Tilmelding

Fra Slottet går turen gennem parken/skoven til Julianehøj og Wiedewelts Mindelund, anlagt i 1780érne. Slotsguiden fortæller undervejs om den historiske baggrund mm. Tilmelding: se hjemmesiden.

Dette er en særlig historisk vandring, som er lavet i samarbejde med Jægerspris Slot og Dansk Vandrelaug.

Det er gratis at deltage i vandringen, der er plads til max 35 deltagere.

Du kan fra den 17/5 2023 reservere billetter på slottes hjemmeside: www.kongfrederik.dk

Det historiske herregårdslandskab ved Jægerspris Slot er unik kulturarv i verdensklasse. Det skyldes billedhugger Johannes Wiedewelts (1731-1802) Mindelund, anlagt i 1780’erne. Mindelunden består af 54 mindestøtter, fordelt i slotsparken og skoven, Slotshegnet, der grænser op til parken. Til Wiedewelts anlæg hører også Julianehøj, som er kunstnerens nyklassicistiske ombygning af en jættestue fra ca. 3000 f.Kr.

På vandreturen vil slottets guide, Ida Holgersen, fortælle om mindelunden. Både den historiske baggrund, om Wiedewelts kunstneriske formsprog og om nogle af de personer, som mindestenene er rejst for. Det var aldrig meningen, at man skulle se hele mindelunden på én gang, og der findes ikke én rigtig rute gennem mindelunden. Wiedewelt ønskede, at lade tilfældighederne rådede, og at hvert monument skulle komme som en herlig overraskelse, når man vandrede i det smukke landskab. På denne tur får du hele historien om mindelunden. Så kan du en anden dag finde din egen vej igennem anlægget. Den historiske vandring i mindelunden findes også som podcast, og på turen får du et link til den.

Efter turen er det muligt at holde picnic i slotsparken.

Museet er åbent kl. 11-16.

Café Danner i slotsgården er åben.

Transportmulighed:

Fra: Frederikssund Station kan du tage med bus 320R kl. 10.16 til stopsted: Møllevej ved JAS, ankomst kl. 10.29.

Tjek selv rejseplanen.

Type: Historiske Vandringer

Mødested på kort

Indlæser…