Lellinge Kirke til Spanager Hovedgård

Vi gentager succesen med denne skønne vandretur på Køge Ås.

På denne skønne vandretur, kommer vi til at se nogle af de forandringer, som istiden for 15.000 år siden har skabt.

Vi skal først se Borgringen, som formodentlig er skabt omkring 200 – 400 år f.kr.. Vi skal høre lidt historie om kirke og frøkenkloster fra 1700 tallet på Gammel Lellingegård inden vi går på Åsen.

På Åsen skal vi se de forandringer, som istiden har skabt. Det vi ser her, er noget af det smukkeste på Åsen. Det er en af grundene til at denne tur gentages flere gange i 2021.

Vi går mod Spanager Hovedgård, hvor vi spiser vores medbragte madpakke, inden vi går retur til Lellinge Kirke.

Igennem året kikker vi ned mod skovbunden. Sker der noget ? Ja, der sker noget, her fra tidligt forår vil den hvide anemone, guldstjerne og vorterod med flere begynde at titte op af skovbunden. Når vi nærmer os maj, vil bøgen springe ud. Bøgen med sine fine lysegrønne og sprøde blade, blade der er lige til at spise. Egetræet er der også gang i. Vidste du, at Galhvepsen laver små galler på egetræets blade? Når den lægger æg på et blad, sprøjter den samtidig en væske ind i bladet. Æg og væske får bladet til at danne en galle. Prøv at skære en galle over, så ser du larven.

Til efteråret er frugter og frø blevet modne og falder af træet, ligesom bladene. Og måske kommer her et nyt træ.

Mit motto er : "Vandring for livet". Som udtrykker, at vandring

giver livsglæde både fysisk og mentalt.

vandring giver liv, præger vores liv og forlænger livet.

Med venlig hilsen

Allan

PS – Tilmelding er nødvendig og åbner 14 dage før turens start, hvor du vil kunne se en tilmeldingsformular her nedenfor. Kun 1 deltager pr. email-adresse. Klik her for at se, om der er ledige pladser eller venteliste (listen opdateres hver ½ time). Hvis alle pladser er optaget, så prøv en af vores mange andre ture – Husk også at framelde dig, hvis du bliver forhindret. Så kan en anden nemlig få din plads.

Mødested på kort

Indlæser…