Middelalder-byvolden om Roskilde by – TILMELDING

F-tur: Historiske Vandringer i samarbejde med Roskilde Museum, ROMU.

Billedet viser en pavebulle, som er udgravet netop under en del af den gamle middelaldermur, som danner rammen om turen. Foto: Kristian Grøndahl/ROMU

Der graves i Roskilde – det gør der stadig, og det har der været gjort i mange år. Formentlig siden de første mennesker her begyndte at interessere sig for deres historie – for dem, der var her før os. For nylig fandt arkæologerne bl.a. en pavebulle, som stammer fra pave Honorius III, der var pave i Rom fra 1216-1227.

Du kan nu komme med på en lidt anderledes byvandring. De første 3 gange, denne tur har været gennemført har den været udsolgt. Derfor denne ekstratur. Vi går rundt i Roskilde – ovenover, hvor byvolden lå i den tidlige middelalder. Turlederen vil fortælle lidt om byvolden og nogle af de bygninger, vi ville have set, hvis vi vel at mærke havde gået turen for ca. 900 år siden.

Der er tilmelding til turen efter først til mølle-princippet og et begrænset antal pladser. Tilmeldingen her: LINK.

Turen er et led i projektet Historiske Vandringer, som DVL gennemfører i 2023. Projektet er støttet af Nordea-fonden, og DVL Roskilde har udarbejdet turen i samarbejde med Roskilde Museum. Turen vil blive gentaget et par gange i løbet af 2023.

F-ture er kendetegnet ved, at de udvikles og gennemføres i et samarbejde med museer og/eller historiske arkiver. F'et står for faglighed, fordybelse, forankring og formidling.

Type: Historiske Vandringer

Mødested på kort

Indlæser…