Midtangel langs levende hegn, moser og naturskov, Sydslesvig

Turen er tænkt som motion med indhold hvor vi kigger efter den smukke plante Benbræk. Starter ved naturskoven Rehberg, videre mod Satrup og retur ad Hegemosen. Husk pas og Euro.

Benbræk (Tysk: Moorlilie)

INFO – Om turen kan afvikles afhænger af de gældende coronarestriktioner. Derfor hold nøje øje med hjemmesiden her.

Planten Benbræk (billedet) er ret sjælden i Danmark kendes fra Jylland og det vestlige Fyn, men her i Hegemosen (tysk: Hechtmoor) findes den i et stort antal. Den er blevet beskyldt for at kvæg og heste får skøre knogler, som let brækker, hvis de æder planten. Deraf har den fået dette underlige navn. Sandheden er nok den at benbræk vokser på hedemoser, hvor vegetationen er meget næringsfattig. På tysk hedder den ”Moorlilie” som langt bedre henviser til dens smukke gule liljeagtige blomst.

På toppen ”Silleberg” er der et beskedent mindesmærke over de ca. 300 hjemstavnsfordrevne der kom hertil Satrup i slutningen af 2. verdenskrig fra de østlige tyske områder. De fandt deres nye hjem her i kommunen og arbejdede hoved salig hos de lokale bønder.

"Satrup ridderen" fra 1200-tallet der ses i Satrup kirkes murværk, foto: Peter Steg

Fra Satrup vandrer vi videre ad Slesvig kredsbanens gamle spor mod Havetoftloit og videre til Hegemosen. I Satrup mødtes oprindelig kredsjernbanerne fra Flensborg og Slesvig, men da de havde forskellige sporvidder, så blev der opført hele to jernbanestationer i byen.

Turlederne Birte og Peter Steg vil køre fra P-pladsen, Flensborgvej 11, 6340 Kruså kl. 9:15, hvor der vil være mulighed for samkørsel.

Tilmelding nedenfor. Tilmelding åbner 13/6 kl. 10:00.

Klik her for at se om der er ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…