Muldbjergene og Dokkedal (+ ekstra Lille Vildmose)

Muldbjergene giver gode udsigter over Kattegat. Vi kommer ned igennem Stejlgabet til kysten.

Sværhed: Rød/4-5/11.

Efter kl. 15 er der mulighed for i egen bil at blive guidet til/i Vildmosen. 

Dagsudflugt til Østhimmerland.

Selve vandreturen har ikke så mange kilometer, men den har meget at byde på.

Muldbjergene ligger lige ud til kysten ved Dokkedal. Fra parkeringspladsen går vi op til panoramabordet, her kan man bl.a. se til Ålborg, og kridtbjergene i Kongerslev. Herfra går vi ned til kysten, Stejlgabet. Vi skal gå på vandet… en meget lang badebro.

Ved Stejlgabet er der en fin lille udstilling om områdets natur og historie. Vi skal nu bestige Solhøj et afgræsset ”bjerg”; det er stejlt, men vi venter på hinanden. Det er også muligt at blive nede og gå rundt om ”bjerget”, for så at støde til bjergbestigerne, når de kommer ned.

Herefter til Dokkedal by, kirken og Remisen. Vi har aftale med de frivillige bag Remisen, et værksted og museum for tørvetogene m.m., der bliver åbnet for os.

FØR SIDSTE DEL KAN MAN STOPPE, da vi går i ottetal. Sidste del af turen gå vi lidt på Nordsøstien og i den skovklædte del af Muldbjergene.

Kørselsvejledning til startsted: Ved siden af Muldbjergvej nr. 1 går en smal vej ind. Fortsæt 500 m ud af den, til den ender i P-pladsen.

Lille Vildmose

Tilbud om en bonus oplevelse: Når vi er færdig med vandreturen, vil vi tage dem, der har lyst og tid med til Lille Vildmose. Vi kører i egne biler de 5 km til mosen. Rundtur i bil og et par stop, hvor vi går ind i mosen. Tag evt. en ekstra madpakke med til sidst på dagen.

En KIKKERT ER NÆSTEN ET MUST; LÅN EVT EN AF VEN. Man kan blive i mosen så længe man lyster. Gode chancer for at se elg sidst på dagen.

Mødested på kort

Indlæser…