Naturrum Kirstinelyst og Randbøl Hede

Vandringen starter og slutter ved Naturrum Kirstinelyst, som er porten til Randbøl Hede. Vandrer over heden og med en kort afstikker til Syvårssøerne. Spændende at se, om der er vand i søerne. HVIS det er tilladt i corona-restriktionerne, slutter vi af med at tænde grillen til vores medbragte mad.


Tilmelding til turen på hjemmesiden.

Kirstinelyst. Bygningen er integreret i landskabet med facader og tag beklædt med tørv fra heden. Åbne glaspartier og glasskydedøre åbner landskabet for Kirstinelysts besøgende. Stedet er placeret i udkanten af heden med kort afstand til Hærvejen. Naturrummet skal inspirere flere til at komme ud af bilerne og gå på opdagelse i det store fredede hedelandskab.

På turen over Randbøl Hede møder I både lyngarealer og afgræssede overdrev, passerer frodige hedekær, de levende sandklitter og kommer op på hedens top, Stoltenbjerg, med den majestætiske udsigt over en af Danmarks største indlandsheder. Her er et barskt landskab, men også meget naturskønt.

Syvårssøerne opstår og forsvinder med højden på grundvandet. Og selvom store mængder nedbør får grundvandstanden til at stige, er det ikke ensbetydende med svulmende søer. Grundvandsspejlet har sine egne "bakker og dale", og derfor er Syvårssøerne meget uforudsigelige.

HVIS lovgivningen tillader det, vil det være muligt hos Kirstinelyst at afslutte med at tænde grillen til sin medbragte mad. Desuden opfordres I til at besøge centret, hvor man kan blive meget klogere på heden og dens spændende historie.

Klik her for at se om der er ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…