Park og havevandring på Frederiksberg og i København

Vandring gennem flere af de off. haver og parker på Frederiksberg og senere I København. Bl.a. Brygger Jacobsens haver ved Valby, Frederiksberg Have, Landbohøjskolens Have o.s.v. En vandring I storbyen, for at opleve “stilheden” I parkmiljøet. Sværhedsgrad: Grøn/4-5/18.

Først til J.C. Jacobsen og Carl Jacobsens haver ved Carlsberg, det er også en oplevelse at besøge Carlsberg byen.

Videre til Søndermarken og Frederiksberg Haver, med både vilde planter, fremmedartede træer og buske, højt græs og friseret græs. Søer, slyngede stier og der imellem kanaler.

Derefter igennem Digterlunden langs med Alle´gade, med buster og skulpture af danske digtere bl.a. H.V. Kålund og Holger Drachmann.

Landbohøjskolens Have har ligesom de andre haver, et mangfold af forskellige planter ca. 6.000 ialt.

Både vilde og kulturplanter, som bruges I undervisningen, både I haven og afskåret I laboratorium.

Ad den Grønne Sti, anlagt på et tidligere jernbanetrace´, kommer vandringen til Assistens Kirkegård. Som formentlig er den mest kendte kirkegård I DK. Den største berømthed, som er begravet på Assistens det er H.C. Andersen, et gravsted som stadig får mange daglige besøg, men også Søren Kierkegaard, Niels Bohr m.fl. Er begravet på Assistens.

En stor del af kirkegård er nu omdannet til kurturelle aktiviteter.

Ørsteds Parken, Botanisk Have og Østre Anlæg er alle anlagt på det tidligere voldanlæg rundt om København. Den 1. Botaniske Have blev anlagt i starten af 1600 af Chr. IV, den nuværende anlagt i 1871-74 er den 4. Ørstedsparken og Østre Anlæg er begge fra samme tid.

Kongens Have med Rosenborg Slot anlagt I starten af 1600, og selvfølgelig af Chr. IV.

Haven blev brugt som køkkenhave for kongehuset indtil starten af forrige århundrede.

Vandringen slutter ved Østerport st.

Se om der er ledige pladser.

Mødested på kort

Indlæser…