Sanketur i Klattrup mose efter porse

Vi sanker "Vild Mad" og udforsker mosens dyreliv. Netop nu står moseporsen fyldt med rakler. Porserakler kan plukkes på det rette tidspunkt, lige når de har åbnet sig lidt.

Moseporse trives i hedemosen.

Denne tur hvor vi skal sanke porse er den første i min serie af vandreture med temaet "Vild Mad". "Vild Mad" er korte vandreture på omkring 5 km i den Sønderjyske natur, hvor vi vil samle forskellige spiselige urter, bær, nødder mm. Det er en god ide at medtage en kniv, et syltetøjsglas med låg og evt en lille pose.

Turene vil typisk være eftermiddagsture på hverdage. Hvis det viser sig at det falder i medlemmernes smag vil der komme flere i løbet af efteråret.

Porsesnaps lavet på raklerne er uden tvivl en af mine favorit kryddersnapse.

Den har en dejlige smag der går til både en sildemad, varme retter samt som morgenbitter. En anden ting er hvor nemt den er at lave. Den smukke, gyldne snaps kan nemlig laves næsten året rundt. På turen får du et bud på en nem og hurtig snaps.

Mosepors (Myrica gale) er en lav busk der kræver sol. Den vokser på fugtige steder på heder, moser og klitheder. I Danmark er forekomsten størst i Nord-, Vest- og Midtjylland.

Barken er først lysegrøn men senere brun og let furet. Bladene er smalle og omvendt ægformede. På den yderste halvdel er der grove takker. Pors består enten af hanlige eller hunlige planter.

 

Vi udforsker Klatrup Mose. Mosen ligger på den vestlige side af Hostrup Sø og der er et rigt dyre- og fugleliv.

Det kan være fugtig i mosen med blankt vand på stierne. Har du f.eks. et par støvler som du går godt i kan det være en fordel.

Sværhedsgrad: Grøn/4-5/5.

Se mere om sværhedsgrader her.

Tilmelding nedenfor. Tilmelding åbner 25/3 kl. 14:00.

Klik her for at se om der er ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…