Silkeborg Nordskov (Silkeborg-tur)

Kom med på en regulær bakketur lige fra Stoubjerg og Sindbjerg via Louisehøj til Dronningestolen. Og så en afslappende idyllisk tur langs Gudenåen tilbage til start.

Sværhedsgrad: Rød/4-5/13

Turen starter fra De små Fisk, hvor vi går under jernbanen til Nordskoven. Her følger vi banen til vi kommer til Sejs Hede, hvor vi først bestiger Stoubjerg med 99 m og efterfølgende Sindbjerg med 103 m, begge med fine udsigter. Efterfølgende op omkring gården Nyløkke og videre til den lille sø, Sokær.

Herefter går vi nedad i terrænet og op på Louisehøj med sine 73 m, igen med en fin udsigt. Så tager vi ellers bakkerne på stribe: Ulvehoved – Bryndumshøj – Birkehøj – Langdals Ås og slutter af med Dronningestolen.

Herfra ned i terrænet under jernbanen og herfra følger vi Remstrup Å, som denne del af Gudenåen kaldes. Vi kommer forbi Nåege og går videre til Hattenæs, hvor vi går ud på Hjejlens anløbsbro ved Hattenæs og får nok en fin udsigt over Brassø. Herfra tilbage til start.

Terrænet er som beskrevet med bakker først og flad tur til sidst. Underlaget er meget varieret – ved flere af bakkerne er der anlagt trapper.

Tilmelding er påkrævet. Tilmeldingen åbner 14 dage før og lukker 24 timer før turstart.

Status på ledige pladser kan følges på dette link (opdateres hver ½ time)

Mødested på kort

Indlæser…