Trampestien fra Rødvig Havn til Højerup gl. Kirke – 1. etape

Vi går på Trampestien langs Stevns Klint til Højerup gl. Kirke.

Vi mødes ved Flinteovnen på Rødvig Havn, og får lidt historie om Rødvigs vartegn. Vi går i naturskønt område langs Stevns Klint, som af UNESCO er blevet til Verdensarv i 2014. Naturen vi skal vandre i, er helt unik til opdagelse og eventyr – men også til ro og fordybelse. Måske ser vi Vandrefalken, som søger efter lidt mad.

På vores tur kommer vi forbi Boesdal Kalkbrud, et rekreativt område, ser den store Pyramide, en lagerhal, som er 25 meter høj og på 3000 m2. Tæt derved går vi "over" Stevnsfortet, bygget da den kolde krig var på det højeste, inden det i år 2000 blev nedlagt og åbnet for publikum som Koldkrigsmuseum i 2008.

Fremme ved Højerup gl. Kirke ser vi Fiskehuset, men også den idylliske mindelund. Vi spiser vores medbragte mad her, inden vi igen går retur til Rødvig.

Turen på Trampestien er på ca. 20 km fra Rødvig til Bøgeskov Havn. Turen er delt i 3 :

Etape 1 = Rødvig Havn – Højerup gl. Kirke Retur.

Etape 2 = Mandehoved – Højerup gl. Kirke Retur.

Etape 3 = Mandehoved – Bøgeskov Havn Retur.

To vandringer på samme strækning er aldrig ens, går man den modsatte vej ad en velkendt strækning, får man en helt anden oplevelse. To personer kan vandre ad samme strækning, men alligevel få to vidt forskellige oplevelser.

Glæder mig til at vandre med dig

Allan

PS – Tilmelding er nødvendig og åbner 14 dage før turens start, hvor du vil kunne se en tilmeldingsformular her nedenfor. Kun 1 deltager pr. email-adresse. Klik her for at se, om der er ledige pladser eller venteliste (listen opdateres hver ½ time). Hvis alle pladser er optaget, så prøv en af vores mange andre ture – Husk også at framelde dig, hvis du bliver forhindret. Så kan en anden nemlig få din plads.

Mødested på kort

Indlæser…