Trampestien fra Stevns Naturcenter til Højerup gl. Kirke – 2. etape

En skøn tur ad trampestien langs Stevns Klint ned til Højerup Gl. Kirke

Anden etape af Trampestien:

Vi mødes på Stevns Naturcenter/Flagbanke. Et af de højeste punkter på Stevns med sine 40 meter over havet – og det byder selvfølgelig på en vidunderlig udsigt.

Stedet var indtil 1991 ejet af Forsvaret. Under den kolde krig stod der et raketbatteri med radarovervågning. I dag har DMI en vejrradar i det ene tårn, det andet tårn er et fugletårn.

På vejen mod Højerup går vi forbi Stevns Kridtbrud, der dagligt fremstiller mere end 1000 tons kridtpulver – fortrinsvis til papirindustrien.

Stevns Fyr er næste stop, og med sine 41 meter over havet, er det det højeste punkt på Stevns. I 1818 blev det første egentlige fyr opført. Lyskilden var en moderne olielampe, der kunne rotere, så lyset blinkede. Dermed kunne fyret på Stevns Klint adskilles fra det gamle kulfyrede fyr i Falsterbo på svenskekysten.

Sagnet om Højerup kirke lyder, at kirken blev bygget af en skipper i havsnød, som i havsnød havde lovet, at hvis han blev reddet, ville han opføre et kapel. I 1357 gjorde han så alvor af sit løfte.

Kirken ligger på den 30 meter høje klint, men havet har som bekendt gnavet af klinten igennem årene. Ifølge lokale sagn skulle kirken ellers rykke et hanefjed ind i landet hver julenat! Men, det var åbenbart ikke nok, for i 1928 styrtede kirkekortet i havet.

Vi spiser vores frokost ved kirken, og efter frokost går vi retur.

Tredje etape af Trampestien, fra Mandehoved til Bøgeskov havn, går vi den 18. september 2021.

PS – Tilmelding er nødvendig og åbner 14 dage før turens start, hvor du vil kunne se en tilmeldingsformular her nedenfor. Kun 1 deltager pr. email-adresse. Klik her for at se, om der er ledige pladser eller venteliste (listen opdateres hver ½ time). Hvis alle pladser er optaget, så prøv en af vores mange andre ture – Husk også at framelde dig, hvis du bliver forhindret. Så kan en anden nemlig få din plads.

Mødested på kort

Indlæser…