Vandretur i Vejle Ådal

Vi starter og slutter ved Bindeballe Købmandsgård. Går hen over Runkenbjerg højdepunkt og engområdet Sønderkær. Følger et stykke af "Egtvedpigens fodspor" og "Kyst til kyst ruten". Vender ind forbi oasen "Lystfiskerparadiset" med de fire søer med rent kildevand.


Fra Bindeballe Købmandsgård går vi langs den fredelige grusvej mod Runkenbjerg, der ligger som en knold midt i den flade ådal. Vi oplever det bakkede morænelandskab og skiftet ved israndslinien, hvor det bakkede møder den flade hedeslette. Én af gevinsterne ved den krævende rundtur op over Runkenbjerg, er den flotteste udsigt over Vejle Ådal mod nord, syd og øst.

Fra Runkenbjerg går turen ned i dalen og langs Vejle Å gennem engområdet Sønderkær. Derfra går vi mod Lystfiskerparadiset, som består af 4 fiskesøer, der hver har sit særpræg og ligger i den smukke Vejle Ådal. Vandet i søerne er rent kildevand, hvilket giver fiskene den gode smag, og lyden af det klukkende vand giver ro i sindet. Stedet fremstår som en oase, hvor afslapning og velvære er i højsædet. Det føles som at komme i Paradiset.

På turen vil vi ramme "Egtvedpigens fodspor" og "Kyst til kyst ruten". Alt efter hvordan vejret er, nydes den medbragte kaffe enten ved Lystfiskerparadiset eller på Runkenbjerg.

Klik her for at se ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…