Vrads Sande og Skærbæk Plantage

En tur, hvor vi får en fantastisk udsigt udover hedeområdet ved Vrads Sande og hvor vi kommer til det idylliske vådområde Ansø og den smukke sø Kolsø. 
Sværhed: Rød/4-5/15

Turen starter ved Vrads Kirke, hvorfra vi bevæger os nedad vejen og fortsætter over Bøgelund Banke til Naturstien. Vi følger derefter Naturstien på den strækning, hvor den er kønnest, hvorefter vi drejer fra mod Skærbæk Plantage. Her følger vi Hærvejen nordpå et godt stykkke og drejer herefter fra igennem et kønt lyngområde. 

Vi drejer igen sydpå og kommer forbi den smukke sø Kolsø. Og herfra videre til vådområdet Ansø, hvor vi sidder oppe på et højdedrag midt i området og kan være heldige at se dyr passere igennem vådområdet. 
Herfra skal vi over en lille bæk og kommer over til Sillerup Plantage. Vi fortsætter over Langmosen til vi kommer til Vrads Sande. Her følger vi et højdedrag, hvorfra vi har den skønneste udsigt udover hedeområdet. Herefter retur til Vrads Kirke.
Turen er gennemgående med gode stier, dog er der et par enkelte kortere strækninger i terræn. Der er en del mindre stigninger.

Mødested på kort

Indlæser…