Vandring i Sydfrankrig – med Nice som base

Efter 2 ugers vandring - for 6. gang ved rivieraen - i december 2017, vil vi gerne dele vores erfaringer og begejstring for området med andre vandrere.

Niels Bo Rasmussen på vej op fra Cap du Dramont. Foto Jytte Bo Rasmussen.

Ønsker man at ankomme til den franske riviera til fods, ja, så tager man bare et fly til Genève og går derfra over de franske alper ad den 700 km lange vandrerute GR5 til Nice! Voilà, bonne route!

Heldigvis er der fly både fra København (fx Norwegian) og nu også fra Aarhus/Tirstrup (SAS) til Nice. Med start i Nice er den franske riviera (Côte d’Azur) et eldorado for vandrere (og kunstelskere). Det er nemt, billigt og utrolig smukt.

Hvor skal vi sove i nat?  

Man kan leje en lejlighed – helst tæt på byens centrum – Place Masséna nær vandet eller i den gamle bydel Vieux Nice. Det er nemlig her busstoppestederne er, og det er vigtigt! Busserne (Lignes d’Azur) der kører langs kysten og op i bjergene koster 1,50 euro, og de er virkelig ideelle at kombinere med vandreturene.

Mulighederne for vandreture er mange. Tag bus 100 langs kysten østpå til Villefranche-sur-Mer, Monaco og evt. Menton. Et tip er, at du skal huske at sætte dig i højre side af bussen fra Nice med udsigt over havet. Turistbureauer er generelt meget hjælpsomme med materiale (også på engelsk) til vandreture fra deres by.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Klik på billederne og kom endnu tættere på Jytte og Niels’ ture i Sydfrankrig:

Besøg Cap d’ …

Du kan også tage bus 81 til St. Jean-Cap-Ferrat og gå rundt om halvøen. Det er en meget flot tur. Også andre “cap” kan anbefales, fx Cap d’Antibes og Cap d’Ail – og lidt længere væk fra Nice: Cap du Dramont med røde bjerge.

De skal dog alle undgås i stærk blæst. Man kan også komme helt til Cannes med bus, men her er toget noget kvikkere (og dyrere) – det samme gælder, hvis man skal til Cap du Dramont.

De maleriske bjerglandsbyer

Der er også busser op til de maleriske bjerglandsbyer som fx Eze , St. Paul-de-Vence, Roquebrune og Peille/Peillon – bare for at nævne nogle som udgangspunkt for vandring. Der er god grund til også at tage bussen til La Turbie (bus 116), som byder på både lette og mere avancerede vandreture.

Sørg for at komme igennem de 2 små tunneller bag Naturcentret mod La Forna og oplev en uforglemmelig udsigt over hele kysten.

“Walk and eat around Nice”

Lillejuleaften tog vi kogletoget (le Train des Pignes) op i bjergene til Puget-Théniers for at vandre der. Det var en speciel oplevelse, og vi måtte vende om, da ruten efter vores mening virkede farlig. Vi er ellers erfarne vandrere med mere end 10 år i DVL.

Inspirationen til turen har vi fået fra en ny og ellers glimrende bog om netop at vandre omkring Nice: Walk and Eat around Nice, skrevet af det erfarne vandrerpar John and Pat Underwood.

De er i øvrigt også forfattere til serien Landscapes, (Eastern Provence). De anbefaler i deres nyeste bog en række gode restauranter i forbindelse med vandreturene – og det fik vi glæde af i Puget-Théniers!

Lokale markeder og kunst

Ellers er fidusen at have et lille køkken i sin lejlighed i Nice, gå på marked og finde gode, lokale råvarer. Vi handler på markedet “Libération”, som sporvognen i øvrigt kører lige op til mod nord –  men man kan også sagtens gå derop. Der er især et stort udvalg af spændende fisk. På samme strækning – i hovedgaden Jean Médecin – ligger “Monoprix”, som har alt, hvad der er brug for til en nem madlavning.

Vi har vandret ved rivieraen i februar, april, september, oktober og nu også december. Faktisk er det sjældent, vi ikke har haft ideelt vejr med en dejlig blå himmel og masser af sol, uden at det er for varmt – men regnvejrsdage forekommer selvfølgelig.  Så er det vi griber til den anden mulighed, nemlig kunsten. Udover Nice er der nok mest kunst centreret omkring Antibes og St. Paul-de-
Vence.

Af Niels Bo Rasmussen og Jytte Bo Rasmussen

Artiklen er bragt i VandreLiv nr. 5, 2018.

Artiklens forfattere

Emner