Hærvejen passerer tæt på Harrild Hede. Foto Jette Hansen

Fjernvandrevej E1 på Hærvejen

Fjernvandrevej E1

Fjernvandrevej E1 følger Hærvejen fra grænsen til Tyskland til Vrads Sande.

Fra Vrads Sande og til Grenå skal du klikke hér.

Hærvejen

Historie
Syd for Viborg følger Hærvejen den jyske højderyg, og dens forløb oprinder dermed i istidens udformning af landskabet. Efter at isen havde trukket sig tilbage, kunne bække og åløb også få afløb mod øst. Området mellem de øst- og de vestvendte vandløb kaldes vandskellet – her var det nemmest at komme tørskoet gennem Jylland, og derfor var det her Hærvejen opstod. Siden de tidligste beboere i landet har mennesker færdes langs Hærvejen. Derfor kan du opleve monumenter helt tilbage til bronzealderen og nogle af de fornemste monumenter fra Danmarks vikingetid findes på Hærvejen, især i og omkring Jelling.

Inspiration til oplevelser langs Hærvejen

Hærvejen byder på mange forskellige seværdigheder. Her er masser at opleve for både den historieinteresserede og for naturelskeren. Hærvejen krydser noget af Danmarks smukkeste natur og går tværs gennem nogle af Danmarkshistoriens vigtigste fortidsmonumenter.

 Hærvejens app

Appen HÆRVEJEN henvender sig til dig der er på vandre- eller cykeltur på Hærvejen!

Appen indeholder detaljerede kort over Hærvejsruterne, som kan gemmes på telefonen, så man kan finde vej uden at skulle bekymre sig om dårlig netforbindelse.

I appen kan man se spisesteder, overnatning, indkøbsmuligheder og attraktioner m.m. langs Hærvejen. Appen fortæller også historier om Hærvejens natur og historie. Der vil komme flere historier til med tiden.

Appen har meget indhold! Vi anbefaler derfor, at du henter den ned på din telefon, et sted, hvor der er adgang til WIFI. Har du ubegrænset data abonnement, kan du også hente appen, hvor der er velfungerende 3G/4G net.

Når appen og de ønskede kort er hentet, fungerer applikationen offline.

Appen er gratis! Den er lavet i et samarbejde mellem de tre Hærvejsprojekter i henholdsvis Region Syd- Midt- og Nordjylland. Indholdet er blevet til i samarbejde med lokale turistbureauer, naturvejledere, museer, kulturformidlere mm.

I selve appen kan du læse om, hvordan den bruges.

Appen kan downloades i App Store og Google play.


Læs også om fjernvandrevej E1 på ERA’s hjemmeside (engelsk)


Tilbage til oversigten