Nyt om natur og vandring i Viborg og omegn

* Kom gratis til Livø og Fur i juli.
* Naturnationalpark på vej ved Fussingø.
* Naturprojekt ved Mønsted kalkgruber.
* Naturstier ved Hammershøj er igen farbare.

På denne side kan finde information om nye områder og nye tiltag indenfor natur og vandring i det, vi betragter som vores vandreområde. Det kan være tiltag iværksat af kommuner, naturstyrelsen eller lokale foreninger.

*

Kom gratis til Livø og Fur i juli

Som en del af regeringens sommerpakke er turen til en række småøer i Danmark i juli måned gratis for gående og cyklister. I vores område kan du bl.a. opleve øerne Livø og Fur på denne måde. Læs Naturstyrelsens beskrivelser af mulighederne på bl.a. de 2 øer.

Knudeklinterne på Fur
Knudeklinterne på Fur. Foto: Lars Gundersen/Naturstyrelsen

*

Naturnationalpark på vej ved Fussingø

Store græssende dyr, urørte løvskove og masser af plads til, at vilde dyr og planter kan trives. Det er målet med Danmarks første naturnationalparker, hvor den ene inden for få år skal etableres i Fussingø.
Læs mere her.

Urørt skov ved Fussingø (Foto: Vagn Olsen)

*

Naturprojekt ved Mønsted Kalkgruber

(Opdateret 16/6-2020)

Naturprojekt ved Rigkjær Enge/Drost Peders Høj/Harrestruplund ved Mønsted er blevet indviet. Den Danske Naturfond har støttet projektet med næsten 1. mio. kr. Læs mere her

I forbindelse med naturprojektet “Rigkær og enge ved Drost Peders Høj” er “Sporet ved Smollerup Kirke” mellem Mønsted Kalkgruber, Harrestruplund og Smollerup Kirke blevet opgraderet. Der er bl.a. kommet ny informationstavle. Læs mere her.

Ny belægning på sti ved Peder Drost høj
En del af den opgraderede sti ved Drost Peders Høj
(Foto: Viborg Kommune)

*

Natursti ved Hammershøj er igen farbar

(Opdateret 13/6-2020)

I 2006 etablerede man adskillige naturstier i hele området omkring Hammershøj og nabobyerne Vorning, Kvorning og Hvidding, men mange af dem er efterhånden groet til og er blevet ufremkommelige.  Nu er Hammershøj Borgerforening gået i gang med igen at gøre stierne farbare, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Læs mere her.

*

En generel beskrivelse af vores område findes her