Nyt om natur og vandring i Viborg og omegn

* KalkKaminoen er snart færdig.
* Ny naturguide om Gludsted Plantage.
* Naturnationalpark på vej ved Fussingø.

På denne side kan finde information om nye områder og nye tiltag indenfor natur og vandring i det, vi betragter som vores vandreområde. Det kan være tiltag iværksat af kommuner, Naturstyrelsen eller lokale foreninger.

KalkKaminoen er snart færdig

KalkKaminoen fra Stoholm til Skelhøje, forbi kalkgruberne i Møsnted og Skelhøje og over Kongenshus Hede er ved at være færdigetableret og skiltet. Læs mere her

Logo
KalkKaminoens logo er flagermusen

(Opdateret 21/11-2020)

Gludsted Plantage: Ny naturguide

Naturstyrelsen har udgivet en ny digital guide om området Gludsted Plantage og Isenbjerg ved Hjøllund:
Gludsted Plantage er en af de største plantager i Danmark med 34 km² nåletræer samt store partier med hede og mose. De fleste har kørt gennem området ved Kolpendal Hede på hovedvej 13 mellem Vejle og Viborg. Men de færreste har trådt på bremsen for at få færten af 500 krondyr, Trotyl-søen, tyske kanonstillinger fra 2. verdenskrig, cykelstien Den skæve bane og ikke mindst den nøgne bakkeø Isenbjerg, der abrupt løfter sig 25 meter over plantagen. Prøv en skovtur, hvor chancen for at se en flok krondyr er større end chancen for at møde en flok mennesker.

Den skæve bane
Den Skæve bane og Banesøen. Foto fra den digitale guide

Se guiden her.
Hent kort over området

(Opdateret 9/10-2020)

*

Naturnationalpark på vej ved Fussingø

Store græssende dyr, urørte løvskove og masser af plads til, at vilde dyr og planter kan trives. Det er målet med Danmarks første naturnationalparker, hvor den ene inden for få år skal etableres i Fussingø.
Læs mere her.

Urørt skov
Urørt skov ved Fussingø (Foto: Vagn Olsen)

*

En generel beskrivelse af vores område findes her