Sådan går vi

Tag med på tur:

Alle er velkomne på turene, medmindre der står, at de kun er for medlemmer. Hvis turen kræver tilmelding vil det fremgå af programmet. Ellers kan du bare møde op ved startstedet eller ved samkørslen.
Pris: Det er gratis for medlemmer af DVL at deltage på turene, andre betaler 30 kr., medmindre andet er angivet ved den enkelte tur.
Samkørsel: På ture uden for Viborg by er der ofte samkørsel til startstedet. Læs om samkørsel nedenfor.
Pauser: På dagture er det en god idé at tage en god madpakke og noget at drikke med, samt et siddeunderlag. Der holdes 2-3 pauser undervejs afhængig af turens længde. På dagture byder afdelingen på boller med ost/syltetøj i den første pause. På de korte torsdagsture og på aftenture er der en kort pause.
Anbefalet påklædning: Solide travesko eller vandrestøvler og i øvrigt påklædning efter vejrudsigten.

Vores ture:

Dagture: Vores vandreture ligger fortrinsvis i weekender, enten lørdag eller søndag. Disse ture er af meget varierende længder, og der er tradition for, at vi byder på boller med ost og syltetøj i den første af pauserne. Kaffen har du selv med, ligesom madpakken til frokostpausen. Husk også rigeligt med vand.
Torsdagsture: I forårs-, sommer- og efterårsmånederne har vi desuden hver anden torsdag formiddag en kort tur på 5 – 7 km i roligt tempo. De kaldes ”torsdagsture”, her skal du selv medbringe al forplejning.
Aftenture: I sommerperioden har vi også korte aftenture.
Weekendture: Vi har tradition for (mindst) én gang om året at arrangere en weekendtur (fredag – søndag) lidt længere væk i landet.
Se alle ture og arrangementer i Viborg Afdeling her
Download turfolder (1. halvår 2019)

Kom godt op at køre til vandreturen

Hvad er samkørsel? 
Ved mange af vores ture er angivet et tidspunkt for samkørsel. Det betyder, at man kan møde op og – enten stille bil til rådighed – eller få et lift. Vi kan ikke på forhånd garantere, at der er pladser til alle; på den anden side har vi aldrig været ude for, at der ikke var.

Hvornår er der samkørsel?
Hvis der er samkørsel til en tur, vil tidspunktet fremgå af programmet. Der er som udgangspunkt samkørsel til dag- og aftenture, hvor startstedet er udenfor Viborg by.
Der er normalt ikke samkørsel til torsdagsturene. Ønsker du et lift til en torsdagstur, skal du senest dagen før kontakte turlederen telefonisk, så vil hun/han forsøge at arrangere det.

Er der betaling? 
Ved samkørsel betaler hver passager 20 kr. til chaufføren, uanset turens længde. På særligt lange ture kan prisen dog være højere; det vil fremgå af programmet.
NB.: Fra 1. juli 2019 ændres prisen for samkørslen, så den afhænger af afstanden til startstedet.

Hvor skal jeg møde op?
Samkørselsstedet er parkeringspladsen på Feltbanen i Viborg. Feltbanen er en sidevej til Prinsens Allé, lige overfor Rådhuset. Se markøren på billedet nedenfor. Det er let at komme dertil fra Indre Ringvej, og flere busser standser lige ved Rådhuset. Er det regnvejr, er der et busskur, du kan vente i.
Kører du efter GPS, kan du indtaste adressen Feltbanen (uden husnr.), 8800 Viborg. Kig efter nogle friskt udseende mennesker med vandrestøvler og praktisk tøj på.

Klik på billedet for at se stort billede