Toptur i Københavns Nordhavn. Foto Bente Michelsen

Det siger medlemmerne om DVL

Over 10.000 medlemmer af Dansk Vandrelaug fordelt i 21 afdelinger landet rundt vidner om et velfungerende vandrefællesskab.

Nogle af de glade medlemmer sætter ord på det her:

Bente Michelsen fra Københavns Afdeling blev en aktiv del af Dansk Vandrelaug, da en veninde lokkede hende med på påske-vandreferie langs Hærvejen.

– Trods en noget kold og våd påske blev det en flot og spændende tur, og smadder hyggeligt selskab. Jeg var solgt.

– Jeg holder meget af at komme ud i naturen på alle tider af året. Det er spændende at komme ud og opleve nye steder. Det sociale fællesskab med højt humør er rart.

– I de snart 5 år, jeg har været med i DVL, har jeg været så mange steder, som jeg ikke kendte, og har oplevet så utrolig meget flot natur. I Storkøbenhavn er der enormt mange tilbud fra DVL-turlederne, så jeg føler mig meget privilegeret. Men jeg holder også meget af at tage med på flotte ture andre steder i landet, hvor de har en anden slags natur end i hovedstadsområdet. Og meget gerne på flerdagsture.

– Uanset hvor jeg går med, møder jeg altid spændende mennesker at snakke med. Det er sjovt at høre lidt om andres historie. Vi snakker jo på kryds og tværs om alt muligt, hvad der lige falder os ind.

– Og jeg får rigtig mange tips og idéer til noget, jeg kan gøre og opleve. Ting der kan udvide min horisont og sandelig også give et lille skub til at finde på nye aktiviteter, der giver indhold i min tilværelse.

– Ind imellem er det også rart bare at traske stille derudaf og nyde indtrykkene fra den natur, vi bevæger os i. Og måske lige tage et enkelt billede eller to af noget flot. Vi har selvfølgelig alle vores forskelligheder. Med humor kommer man langt. Og jeg har erfaret, at fælles for vandrere er det gode humør. Når jeg kommer hjem, er jeg dejligt træt og fyldt med nye oplevelser, siger Bente i november 2021.

Johnny Hansen meldte sig ind i Vestsjælland Afdeling, da han blev alene.

– Efter at jeg havde mistet min kone til kræft for 9 år siden og lige var gået på pension, begyndte jeg i vandrelauget for at komme væk fra hjemmet og ud og møde andre mennesker, social samvær og for motionen og oplevelserne skyld.

– Det er blevet som en familie for mig.

Nu ser Johnny frem til hver tur, hvor han møder både nye og gamle venner. Det giver indhold i hverdagen, understreger han i oktober 2021.

Gør som Johnny: Meld dig ind i vandrefællesskabet

Peter Terman Petersen meldte sig ind i Storstrøm Afdeling, da han skulle en tur på Kilimanjaro med sønnen i 2014.

– Så tænkte vi måske skulle træne lidt først. Det blev blandt andet med DVL, og så har jeg været der siden.

– Vandring har stor betydning for mit fysiske- og psykiske velbefindende.

– I DVL-regi er det nemt at finde en tur, og så er det bare om at komme ud og få nogle nye oplevelser og input, siger Peter, oktober 2021.

Birgitte Borgen Müller Marcussen fra Lyngby Afdeling nyder det danske klima og naturen.

– Ikke noget med havudsigt, men den indsigt det giver at være i naturen. Vegetationen har en dynamik, der er til at se hele tiden. Hver planteart har en glansperiode, så der altid er noget helt dejligt at se og opleve. Og den fysiske bevægelse er rar.

– Turdeltagerne er noget så spændende Her er ingen regler for, hvordan vi taler sammen, men hele situationen får os alle til at indgå i udbytterige samtaler. Jeg undgår mennesker, der udgyder deres fysiske og mentale kvababbelser, men i DVL er der ingen at gå udenom.

– De, der møder op, er af en livlig støbning, så alt bliver levende.

– Turlederne er i særklasse. Nogle er gode til at søge fysiske udfordringer, nogle er fremragende til hele serier af friluftsforedrag om emner, der har relation til den aktuelle vandrerute, fastslår Birgitte, december 2021.


Skal der flere ord på, hvad det betyder at være medlem af Dansk Vandrelaug? Du kan indsende flere her.


Læs mere om vores fællesskab