Om vandreturene

Som medlem af Dansk Vandrelaug er du velkommen til at gå med på ture, arrangeret af alle afdelinger i hele landet og på Dansk Vandrelaugs ture i udlandet. På siden her kan du se, hvad du kan forvente på en tur med os i Roskilde Afdeling.

Tag med på tur:

Alle er velkomne på vores ture, med mindre det af turteksten fremgår, at turen kun er for medlemmer. Nogle ture kræver tilmelding, og så vil det tydeligt fremgå af programmet. Ellers kan du bare møde op ved startstedet.

Pris: Det er gratis for medlemmer af DVL at deltage på vandreturene, ikke-medlemmer betaler 30 kr., medmindre andet er angivet i turteksten.

Samkørsel: På ture, som ikke ligger i nærheden af en station eller et busstop, arrangeres der ofte samkørsel. Vi har i DVL Roskilde vores egen Facebook gruppe, hvor du med fordel kan lave et opslag for at søge nogen at køre med til de ture, som ligger lidt væk fra offentlig transport.

Pauser: På dagture er det en god idé at tage en god madpakke og noget at drikke med, samt et siddeunderlag. Der holdes 2-3 pauser undervejs afhængig af turens længde.  På Fyraftensture går vi non-stop. På de korte ture og på aftenture er der en enkelt kort pause. Medbring selv al forplejning du behøver til turen. Nogle gange, er der mulighed for at afslutte turen med en kop kaffe på en café eller lignende. I så tilfælde vil det fremgå af turteksten.

Anbefalet påklædning: Solide travesko eller vandrestøvler og i øvrigt påklædning efter vejrudsigten. En kikkert kan ofte være en god idé, så hvis du har sådan en, og orker at slæbe den, så tag den med.

Vores ture:

Dagsture: Vores dagsture ligger fortrinsvis i weekender, enten lørdag eller søndag. Disse ture er af meget varierende længder. Kaffen og brød dertil har du selv med, ligesom madpakken til frokostpausen. Husk også rigeligt med vand.

Promenadeture: I sommeren 2020 startede vi op med Promenadeture, som gentages hver uge. Ruten på 4-5 km, er forskellig fra gang til gang og afhænger af vejret. Det er primært Annelise, Bent, Birgit og Henning, der skiftes til at gå turen. Turene ligger lørdag kl. 14.00 i perioden fra ca. juni til august.

Fællesture: Disse ture er ture, hvor det sociale er i højsædet. Det er to eller flere ture, som udgår forskellige steder og er af forskellige længde, men hvor turene ender samme sted på nogenlunde samme tidspunkt, og hvor der ofte serveres kaffe og kage eller andet ved målstregen. Disse ture udarbejdes i et fællesskab mellem vores mange turledere.

Temature: Vi eksperimenterer ind imellem med nye turtyper. Nogle bliver kun afprøvet en enkelt gang, andre bider sig fast. Som eksempler kan nævnes fyraftensture, stillevandring, museumsture, kunst i det åbne rum, kirketure, svampeture, sanketure, stegt flæsk med persillesovs osv. osv.

Vandreferier og Weekendture: Vi laver også weekendture og vandreferier i ind- og udland. Se link til aktuel oversigt øverst til højre i menuen.

Turenes sværhedsgrad:

Vi forsøger at angive tempo og sværhedsgrad ved turbeskrivelserne. Hvis du er i tvivl er du altid velkommen til at kontakte turlederen.