Kleinbahnsporet ved Jørgensgård skov

Bliv turleder

Bliv turleder – det er sjovt og vi mangler flere turledere.

Mange har en turleder i maven – men du ved det måske slet ikke selv. Det er nemlig sjovt at finde nye og spændende steder til vandreture eller få en idè til en anderledes tur og så realisere den.
Vi har på alle måder succes i DVL Sønderjylland – vi får f.eks løbende flere og flere nye medlemmer. Det betyder at vi hele tiden har brug for flere turledere, nye idéer og nye ture.

Der er ikke noget bedre, end at tage en flok vandrere med på en vandretur i naturen og opleve den glæde, det giver deltagerne. Det kan være alt –  en ren motionstur, hvor I bare går, eller måske en tur hvor I besøger et fortidsminde, toppe i Sønderjylland etc.
Du har måske lyst til at lave ture for bedsteforældre med børnebørn, kirketure etc. – ja  alle muligheder står åbne for dig.

Danmarks natur- og kulturperler set i godt fællesskab og til fods står til rådighed. Som turleder finder du hurtig din egen stil og publikum.

Der skabes et fællesskab på turene med en god snak og dette fællesskab er ofte drivkraften til at arrangere din næste tur.

Vi vil gerne på sigt have flere turledere i både Sønderjylland og i Sydslesvig. Aktuelt (dec. 2020) mangler vi meget flere turledere i følgende områder:

  • Vadehavsområdet – Tønder, Højer, Bredebro, Løgumkloster, Rømø m.f.
  • Sønderjylland, Midt – Gram, Toftlund m.f.
  • Sønderjylland Nord – Christiansfeld, Haderslev, Vojens m.f.
  • Sydslesvig – hele området fra Flensborg til Slesvig. Og meget gerne fra “Det Danske Mindretal”.

Du kan melde dig som turleder allerede i dag til Erling Sørensen. tlf. 30 42 28 24 eller på mail erlingdvl@gmail.com. Sammen laver vi en introduktion for dig af DVL, sådan at du er godt rustet.

Er du ikke klar til at blive turleder straks, er der andre muligheder f.eks. som “Stifinder” sammen med en erfaren turleder – eller blive bagstopper/turleder light, “føl” som nogen kalder det.
Du kan….

  • Fortælle en turleder eller et bestyrelsesmedlem om et interessant eller smukt sted, du kender og som du synes vi andre også skal se. Sammen kan i gå turen igennem, måske lave et GPS spor.

  • Være med til at planlægge en vandretur, ud fra dine egne ideer, for derefter at realisere turen sammen med en erfaren turleder.

  • Starte med at være bagstopper sammen med en erfaren turleder – måske på en tur du selv har foreslået.

  • Deltage i et planlægningsmøde sammen med de øvrige turledere.

Det vigtigste er at du melder dig og husk at du binder dig ikke til noget og laver kun det antal ture du selv har lyst og tid til.
–  men gør det allerede i dag til turleder Erling Sørensen tlf. 30422824 eller mail erlingdvl@gmail.com.

Vel mødt, med nye idéer.

Vi mangler dig 🙂


Foto i toppen er hvor DVL Sønderjylland vandrer ud ad kleinbahnsporet ved Jørgensgård skov, Aabenraa med turleder Christel Banke.