Om vandreturene

Vi er lokalafdeling for Dansk Vandrelaug, en organisation, der har som sit hovedformål at arrangere og afholde vandreture af forskellig længde og sværhedsgrad såvel i Danmark som i udlandet.

Aarhusafdelingens aktiviteter beskrives nedenfor. Vær opmærksom på, at medmindre andet er nævnt i annonceringen af turen, er deltagelse gratis for medlemmer og tilmelding er ikke påkrævet.

  • Mandagsture. Mandagsturene er rundture, d.v.s, at du kan tage bussen, din cykel eller bilen, da vi kommer tilbage til mødestedet. Du skal have fornuftigt fodtøj på, en madpakke, noget at drikke, et siddeunderlag og en rygsæk til det hele.
  • Mandags miniture “Lunterne”
    Miniturene, Lunterne, er rundture for dem, der ikke ønsker at gå så langt og så hurtigt. De starter samme tid og sted som de almindelige mandagsture, men gennemføres i et tempo, hvor alle kan være med, med en længde på højst 6 km.
  • Tirsdag-aften ture. Tirsdag-aften ture er ligeledes rundture. De gennemføres kun i sommerhalvåret og giver mulighed for at nyde Aarhus’ omgivelser i aftenstemning. Typisk vandrer man ca. 8 km.
  • Onsdagsture. Onsdagsture er rundture. Udgangspunktet er tæt på stoppesteder i bybussystemet og gode parkeringsmuligheder. Turene er på ca. 8 km, og vi går i almindeligt vandretempo fortrinsvis gennem skov og grønne områder. Medbring snack og drikkevarer til en lille pause. Vi er færdige senest 12.30.
  • Torsdagsture. Gå med ud i Aarhus’ naturskønne omegn. Vi mødes på Aarhus Rutebilstation kl. 9.45 hver torsdag. Traveturen er på ca. 12-15 km, og ruten offentliggøres på hjemmesiden for DVL Aarhus afd. dagen før. Vi tager offentlig transport til startstedet (maksimalt 5 zoner) og hjem fra slutstedet. Vi er som regel tilbage i Aarhus senest kl. 15.00.
  • Dagture i weekenden. Det drejer sig typisk om ture ad naturskønne ruter i Østjylland af 20-25 kms længde, men af og til arrangeres der en tur i andre dele af Jylland.
  • Laugsaftener. Kan f.eks. være billedforedrag af medlemmer, der har vandret specielt interessante ture i udlandet.