Vores område

Aarhus Lokalafdeling dækker kommunerne Aarhus, Odder, Samsø, Syddjurs, Norddjurs, Randers, Favrskov og Skanderborg; men vi laver også ture ud over vores eget område.

Under Vandreture kan du se vores brede palet af ture.

Østjylland i bredeste forstand er fantastisk velegnet til vandring. Den store variation i landskab og vegetation indbyder til at udforske kyster, skove, søområder, lyngbakker, o.s.v.

Nationalpark Mols Bjerge byder på en stor del af de danske naturtyper og har desuden noget af Danmarks mest sjældne natur. Der er mange oplagte vandremuligheder i området.

Hvis du leder efter kommende vandreture arrangeret af DVL Aarhus, så brug søgemaskinen. Alternativt omtales der nedenfor en række områder, hvor der foreligger forslag til vandreture.

Molsruten

Molsruten er ca. 80 km lang målt fra Badeanstalten ved Riis Skov i Aarhus til Grenaa Havn. Ruten forløber dels langs kysten, dels gennem det nordligste område af Mols.  Molsruten er en del af Fjernvandrevej E1.

Klik her for at få detaljerede oplysninger om Molsruten.

Vandreruten Aarhus-Silkeborg

Oplev skovene, ådalene og de mange søer på en vandretur mellem Århus og Silkeborg over Skanderborg og Ry.
Ruten går bl.a. gennem „Det Midtjyske Søhøjland“. Vandreruten er på ca. 64 km,

Læs folderen om Vandreruten Aarhus-Silkeborg

Oplev Gudenåen

Et nyt digitalt kort leder dig til både Gudenåens og hele Østjyllands mange oplevelser. På kortet finder du også masser af vandrestier – langs Gudenåen, men også i og omkring Aarhus.

Se kortet Oplev Gudenaa

De lokale turistkontorer

Hvad enten de er fysiske eller blot digitale, ligger de lokale turistkontorer inde med en guldgrube af forslag til lokale vandreture. De kan alle nåes på et link af formen www.visitbynavn.dk, f.eks. www.visitaarhus.dk. Derefter kræver det kun få klik at nå frem til forslag til vandreture i det lokale område.

Rundt om Årslev Engsø

Turforslaget giver et godt indtryk af Årslev Engsøs geologiske placering i Aarhus Ådal. Ruten veksler mellem udsigtspunkter med frit udsyn over søen og store engarealer. På sydsiden fører stien gennem et lille stykke privat skov og ad den nedlagte Hammelbane forbi herregården Constantinsborg.
Turen er på 8,5 km og kan kombineres med vandreruten ”Rundt om Brabrand Sø”, der er på 9,2 km.

Læs folderen om Årslev Engsø

Andre stier og ruter i Aarhus og omegn

  • På hjemmesiden Friluftsliv i Aarhus kan du finde informationer om stier og ruter i Aarhus og omegn. (Sæt et flueben ved Vandreruter og fjern de andre flueben).
  • Turen rundt om Egå Engsø