Bølling sø og Stenhold skoven bød histori og skøn natur

Turen gennem Stenholt skov nær Engesvang, bød på de første Karl Johansvampe i overfold og en flot gammel egeskov. Vi gik tildels af hærvejstien og kløverskierne ned gennem skoven til shelterne og rundt den ny oprettet Bølling sø. På nord siden af søen var fødderne ømme og vi kunne da tage et besøg på Klosterlund…

Turen gennem Stenholt skov nær Engesvang, bød på de første Karl Johansvampe i overfold og en flot gammel egeskov.

Vi gik tildels af hærvejstien og kløverskierne ned gennem skoven til shelterne og rundt den ny oprettet Bølling sø. På nord siden af søen var fødderne ømme og vi kunne da tage et besøg på Klosterlund Naturcenter og museum, der byder på den flot udstilling om området og de fund der er fundet fra stenalderen og hvorledes tørven blev behandlet til at lave fast “mustens” størrelses stykker til at brænde. Tollund manden, som også er fundet her skal man dog i Moesgård museum for at se.

På vejen tilbage til bilerne gennem

Se billederne fra gennemgangsturen og selve turen her.