Odby sløjfe

Turen rundt Odby sløjferne begyndte ved Odby Kirke, hvorfra vi gik mod den hellige kilde Sct.Mauritius kilde. Fra kilden gik vi langs stranden ned til Oddesund havn, hvor vi spiste vores frokost i skipperstuen. Således godt mætte gik vi videre langs stranden ned under Oddesundbroen og op mod det nye Oddesund tårn der blev indviet…

Turen rundt Odby sløjferne begyndte ved Odby Kirke, hvorfra vi gik mod den hellige kilde Sct.Mauritius kilde.

Fra kilden gik vi langs stranden ned til Oddesund havn, hvor vi spiste vores frokost i skipperstuen. Således godt mætte gik vi videre langs stranden ned under Oddesundbroen og op mod det nye Oddesund tårn der blev indviet den 4. december 2018 og skal være et vartegn for Oddesund. Endvidere skal tårnet symbolisere indgangen til Geopark Vestjylland. Tårnet er virkelig et besøg værd og i tekst og billeder bliver områdets historie beskrevet.

Videre gik det så langs stranden mod nord langs sommerhusområdet Sunddraget. Vi så bl.a. rester af skyttegrave fra krigens tid og gik på det nyetablerede dige som skal forhindre oversvømmelse af sommerhusområdet. Videre forbi området hvor “Manden i skabet” efter sigende holdt.

Videre op forbi den udtørrede Odby sø og forbi pumpestationen. Der blev også tid til en kaffepause inden vi gik langs stranden forbi de store klinter og ind i landet og satte kursen mod Odby Kirke.