Sammen går vi bedre – også i Nordjylland

I DVL kan vi tydeligt mærke, at interessen for at vandre er stigende. Alene i Aalborg Afdeling er medlemstallet fordoblet siden 2014. - Det er sjovt, socialt og sundt, understreger formanden.

Dronninglund Møllesø og Naturpark

Dronninglund Møllesø og Naturpark - en af DVL Aalborgs turdestinationer.

Formand for DVL Aalborg, Anni Petersen, forstår godt, hvorfor der er en øget interesse for vandring som motionsform.

– Det er fantastisk, for det er sjovt, socialt og sundt. Vi får det hele med, og naturen er jo dejlig, siger Anni, som sammen med Trine Rathcke Lunild besøgte P4 Nordjylland.

Selskab og samkørsel giver mere

Mens Anni har været organiseret i DVL i 41 år, så er Trine forholdsvis ny i foreningen. Hun blev lokket med på en prøvetur af en kammerat for et par år siden.

– Det er dejligt at gå og nyde naturen alene i stilhed, men jeg har ikke bil, så når jeg går ture, er det jo tit i det samme lille område. Men når man er med i sådan en forening her, så laver vi jo samkørsel, og så kommer man rundt og ser hele landet. Det er også rigtig hyggeligt at gå sammen med andre, fortæller Trine.

Hør hele interviewet på DR’s radioplayer her

Det er nemt at gå en tur, når solen skinner. Men selskabet gør en stor forskel, når vejret viser sig fra sin alternative side.

– I de to år, jeg har været medlem, tror jeg aldrig, vi har aflyst en tur. Også selvom det har stået ned i stænger, har stormet eller været frostvejr.

– Det er nemmere at tage sig sammen, når man ved, der er arrangeret en tur, og der står en flok søde mennesker, der gerne vil gå med en. Så kommer man ud uanset vejr og finder ud af, at alt slags vejr er ok. Det er også en god tur, det er bare en anderledes tur, når det regner, siger Trine.

Og vandreturen sætter positive spor i kroppen bagefter.

– Jeg har masser af energi, er frisk og har måske haft nogle fantastiske naturoplevelser. Sidst, jeg var afsted, så vi simpelthen så meget vildt. Det taler vi stadig om – det var helt vildt … fantastisk, siger Trine med et smil.

Pulsen stiger også på vandreture

At det er sundt at gå, understreger videnskaben løbende. Og selvom det tager længere tid at gå end at løbe 10 km, kan man godt få sved på panden alligevel.

– Alt afhængig af, hvem der lige er med på turen, så sætter vi også tempoet op – hvis det er nogle af dem, der er lidt mere hardcore – op og nedad bakker. Jo, vi har tit pulsen oppe og får varmen, understreger Trine.

DVL Aalborgs ture på Google Maps
Klik på kortet og se de kommende ture med DVL Aalborg.

Og så er vandring et rigtig godt alternativ til dem, der ikke ligefrem har lyst til at løbe.

DVL Aalborg har medlemmer fra Hobro til Skagen, og som medlem må du tage med på samtlige ture, uanset om du befinder dig i Nordjylland, Gedser, ved Blåvands Huk eller i Nexø.

 

 

Læs også

Gå dig til nye venskaber

Tag et skridt væk fra livsstilssygdomme

Gå din egen vej med DR