Indendørs aktiviteter

I vinterperioden tilbydes der ca. 5 indendørs arrangementer som f.eks. filmaftener og andre kulturelle indslag.

Næste arrangement  er:

Foredrag

Fredag den 29. marts kl. 19 til 22
Fortæller Bjarne og Per om deres oplevelser fra vandreturen Dovadola- Assisi

Der serveres kaffebord med boller og lagkage.Drikkevarer kan købes
Tilmelding senest: 21 marts til Annette Leth tlf. 2784 8327
Sted: Åparkcenteret, Løvenørnsgade 23, 8700 Horsens .
Pris: medlemmer 50 kr / ikke medlemmer 75 kr.
Turen er udnævnt af UNESCO som se værdig. Navnet Dovadola, betyder at vandre.
Igennem århundrede har Franciskaneren munkene vandret, gennem bjergene, for at følge efter deres stifter Frans af Assisi. Og i dag er ruten kendt som en af de anerkendte og godkendte Pilgrims ruter, af den Katolske Kirke. Turen tager i alt 12 dage fra Dovadola til Assisi.

Første del af turen, det vil sige den første uge, går gennem de italienske bjerge, Appaninerne. Turen starter i en højde på ca 150 m og ender på toppen af Pochereccio i en højde på 1550m. Dagen efter kommer vi til turens hovedpunkt bjerget La Verna, som betyder den rå klippe. Efter La Verna bevæger vi os ned i dalene og ender turen efter 12 dage i Assisi.

Foto Per Viain
Gedesti

I aften vil vi fortælle om vores oplevelser fra turen, vi vil fortælle om alle de forskellige gedestier i bjergene, der alle ligner hinanden, hvor vi går en stor omvej, tager bussen, men er alligevel nød til at vandre endnu 7 km førend vi finder et natkvarter. Eller den dag hvor vi vandrede hele dagen og kommer frem til nogle gode mennesker der inviter os på et herligt italiensk måltid mad med vand og vin til. Eller den dag på La Verna hvor jeg måtte glide 10 m ned til en lille klippehylde, og min vandre sko flækkede, på den rå klippe.

Der vil blive vist billeder fra turen,

PAX et BONUM Pelligrinos.

Gå med fred vandringsmand