Om os

Hvem er vi?

DVL-Horsens er en lokalafdeling af Dansk Vandrelaug.

Vores hovedformål er at arrangere vandreture i det danske landskab, hvor unge såvel som ældre mødes og deler deres interesse for vandring i naturen.

Vi arrangerer flere typer ture:

Onsdagsture: Hver onsdag kl.10 mødes Dagdriverbanden ved Forum Horsens eller ved  start stedet til en  travetur  på  8 – 10 km.  Kl. 10.15 mødes De seje Dagdrivere også ved Forum Horsens til en ca. 5 km travetur.
Tirsdagsture: Hver tirsdag kl. 19 mødes vi til en rask travetur på 5 – 8 km i et afvekslende område. I vinterperioden fra oktober til marts er det byvandringer, hvor vi mødes på Horsens Banegård. I sommerperioden fra april til september er det vandreture ved Bygholm Sø.
Endagsture: I løbet af året har vi ca. 20 søndagsture. De er ofte mellem 12 og 15 km. Du finder dem på hjemmesiden og i vandreliv

Derudover tilbydes der i vinterperioden ca. 5 indendørs arrangementer som f.eks. filmaftener og andre kulturelle indslag.

Vi går også når det regner

DVL Horsens er en del af Fællesskabsportalen i Horsens

Her er der mulighed for at finde flere fællesskaber

Formålet med Fællesskabsportalen har været at skabe et brugervenligt værktøj, der kan:

  • give borgerne kendskab til de aktiviteter, der findes og ikke mindst gøre det nemt for borgere selv at tage kontakt til de etablerede fællesskaber.
  • gøre det lettere for fagpersonale at få overblik og guide borgere til etablerede fællesskabende aktiviteter i Horsens og omegn.

Fællesnævner for aktiviteterne man kan finde på Fællesskabsportalen er, at de er åbne for borgerne og ikke kræver visitering.

Link til portalen: Forside | Fællesskabsportalen (horsens.dk)

 

En glad vandre hilsen fra En flok Dagdrivere på tur . Foto Bodil Højland

 

En hilsen fra nogle af De Seje

De Seje

Lidt om afdelingens historie

Dansk Vandrelaug oprettede lokalafdelingen i Horsens i 1936, hvor vor DVL-fane blev beslået af DVL’s stifter, Stig Hansen, afdelingens stifter T. Mollerup og urmager Jens P. Nielsen.
Afdelingen har i dag 320 medlemmer, og vi oplever for tiden stigende medlemstilgang.

I 1986 kom Anna Head-Andersen til Horsens fra København, hvor det faste mødested var under uret på Banegården . Denne ordning førte hun videre, så Horsens Banegård blev det faste mødested. I dag starter   alle onsdagsturene , både for Dagdriverne og for De Seje ved Forum Horsens Langmarksvej . Langt de fleste søndagsture starter ligeledes fra Forum Horsens, med mulighed for tilslutning ved vandreturens start .

Dansk Vandrelaug udgiver medlemsbladet “Vandreliv”. Det indeholder spændende artikler om friluftsliv, udstyr og vandreture.
Her annonceres alle DVL-afdelingernes ture og arrangementer, også længere udlandsture. Bladet udkommer 6 gange om året, og sendes til medlemmerne.