Om os

Hvem er vi?

DVL-Horsens er en lokalafdeling af Dansk Vandrelaug.

Vores hovedformål er at arrangere vandreture i det danske landskab, hvor unge såvel som ældre mødes og deler deres interesse for vandring i naturen.

Vi arrangerer flere typer ture:

Onsdagsture: Hver onsdag kl.10 mødes Dagdriverbanden på på start stedet til en  travetur  på  8 – 10 km.  Kl. 10.15 mødes De seje Dagdrivere på Horsens Banegård til en ca. 5 km travetur.
Tirsdagsture: Hver tirsdag kl. 19 mødes vi til en rask travetur på 5 – 8 km i et afvekslende område. I vinterperioden fra oktober til marts er det byvandringer, hvor vi mødes på Horsens Banegård. I sommerperioden fra april til september er det vandreture ved Bygholm Sø.
Endagsture: I løbet af året har vi ca. 20 søndagsture. De er ofte mellem 12 og 15 km. Du finder dem på hjemmesiden og i vandreliv

Derudover tilbydes der i vinterperioden ca. 5 indendørs arrangementer som f.eks. filmaftener og andre kulturelle indslag.

En maritim hilsen fra nogle af De Seje

De Seje

En maritim hilsen fra  nogle af  Dagdriverbanden.

Dagdriverne okt 2018

Lidt om afdelingens historie

Dansk Vandrelaug oprettede lokalafdelingen i Horsens i 1936, hvor vor DVL-fane blev beslået af DVL’s stifter, Stig Hansen, afdelingens stifter T. Mollerup og urmager Jens P. Nielsen.
Afdelingen har i dag 303 medlemmer, og vi oplever for tiden stigende medlemstilgang.

I 1986 kom Anna Head-Andersen til Horsens fra København, hvor det faste mødested var under uret på Banegården . Denne ordning førte hun videre, så Horsens Banegård blev det faste mødested. Den dag i dag er det stadig der,  alle onsdagsturene starter, både for Dagdriverne og for De Seje . Langt de fleste søndagsture starter ligeledes på Horsens Banegård, med mulighed for tilslutning ved vandreturens start .

Dansk Vandrelaug udgiver medlemsbladet “Vandreliv”. Det indeholder spændende artikler om friluftsliv, udstyr og vandreture.
Her annonceres alle DVL-afdelingernes ture og arrangementer, også længere udlandsture. Bladet udkommer 6 gange om året, og sendes til medlemmerne.