Gå tur i vores område

Området omkring Horsens har mange smukke steder, hvor der er godt at vandre. Mange af vores ture foregår i nærområdet , men vi tager også på tur  rundt omkring i oplandet.

De mange dygtige turledere kender de små, næsten hemmelige stier og  de dejlige landskaber.  De viser os  flotte udsigter og kender ofte historien bag nogle af de kulturelle spor vi møder undervejs .
Mange af vandreturene foregår i  områderne omkring Skanderborg, Vejle , Juelsminde , Silkeborg og Randbøl Hede. Så vi færdes både ved  hav og  sø, på lyngbakker  og i skove.

Hvis man selv vil finde en tur, kan man gå en tur rundt om Bygholm sø 8 km, en tur langs fjorden både syd og Nordsiden indbyder til gode ture.    Både  Nørrestrand  og Bygholm enge  har gode stier  med noget for de fugle interesserede

I Hansted skov er der smukke stier  i bakket terræn.

Hansted skov

 

Da vi bor i et meget bakket område er der  en storslået udsigt på rigtig mange ture, hvis vejret ellers tillader det .

Naturstien Horsens Silkeborg

Hvis man vil på længere ture er der jo den gamle bane fra Horsens til Silkeborg.Den fører dig gennem det smukke og bakkede Søhøjland.  Da det er en tidligere jernbane er selve ruten  flad .Nogle  steder ser man de gamle stationsbygninger og  undervejrs ser man  også den Genfundne bro.
Der bevaret 5 km. mellem Vrads og Bryrup. På denne strækning kører nogle perioder et veterantog. I december kører der juletog. Ved stationen i Vrads er der i den tidligere stationsbygning en hyggelig restaurant. Det kan  anbefales at tage en tur med toget og drikke en kop kaffe i restauranten.

Folder:Horsens -Silkeborg natursti

Naturstien ved Silkeborg

 

Kyststien Juelsminde- Snaptun

Sporet mellem Snaptun og Juelsminde er en 22 km lang vandretur. Langs Kyststien kommer du igennem smukke landskaber ved både skov og strand og forskellige historiske steder, hvor du kan scanne QR-koder og få den spændende historie omkring stederne.
Du kan begynde turen i f.eks. Snaptun eller Juelsminde, men også tage turen i etaper.

Folder til Kyststien Juelsminde- Snaptun

 

Stien fra Juelsminde til Snaptun