Vesterhavsstien fra Børsmose Strand til Vejers Strand – ca. 7 km

En fantastisk naturoplevelse på en 160 km lang strækning. Sådan beskriver vi i Dansk Vandrelaug Ringkøbing-Skjern Afdeling Vesterhavsstien kort. Den følger kysten tæt, på behagelige vandrestier og hele tiden med mulighed for at gå til stranden.

Fra Børsmose Campingplads går vi sydpå ad klitveje eller på stranden til Grærup Strand og videre til Vejers. Ved Vejers er det tilladt for biler at køre på stranden. Indkøbsmuligheder på Vejers Havvej og vejersfamiliecamping.dk  Sydvest for Vejers Havvej ligger vejersstrandcamping.dk

Nu bliver det svært at komme videre syd på til Blåvand. Området syd for Vejers er militært skyde område og det er ikke tilladt at færdes her de 200 dage om året, hvor der skydes. Går vi langs stranden skal vi forcere to åer, som løber ud i havet, og som kan være for dybe at gå igennem. Og her er også adgang forbudt de 200 dage om året, hvor der afholdes skydeøvelser. Der går en grusvej fra Vejers til Blåvand, men den er støvet og kedelig (6 km lige ud) og ligeledes lukket, når der er skydeøvelser.

I stedet kan vi tage cykelstien langs med Vejers Havvej, ramme Kyst til Kyst-stien og følge den Vestpå til Blåvand eller følge den østpå til Varde, hvorfra vi kan tage toget tilbage til Thyborøn, hvis vi skal have afhentet vore biler der.

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

Her følger næste del af vandreturen – Vejers Strand til Kyst til Kyst sti, ca. 10 km.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.

Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.