Top tur til Dalgasstenen i Dejbjerg

37 friske vandrere var med på ”Top tur til Dalgasstenen i Dejbjerg”. Deltagerne syntes det var en virkelig spændende og god tur

Top tur til Dalgasstenen i Dejbjerg - Dalgasstenen

Dalgasstenen. Foto: Otto Nohns

Turen startede ved vejen op til Dalgasstenen og gik ned gennem skoven, hvor der blev fortalt om ét stykke af skoven som hedder Egelund, hvor der er mindesten over Carit Etlar og Steen Steensen Blicher og hvor der lå et gammelt missionshus, der hed Tabor. Turen fortsatte ned forbi stedet, hvor den gamle Sorte kro lå. Derefter videre gennem noget skov til den gamle rakkerboplads og bronzealderboplads. Derefter gik vi hen til stien, som går over til Kvembjergvej, hvor vi kom forbi 3 sognstenen. Videre ud forbi Hansen og Larsen og videre ned til Gl Dejbjerg, hvor vi var oppe ved stenen, hvor Dejbjerg vognen blev fundet. Derefter op til Dejbjerg kirke og ned gennem skoven forbi studefolden og op til Dalgasstenen, hvor turen sluttede.

Stor tak til Vagn Andersen og Bendt Christiansen for en spændende og veltilrettelagt tur.

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her