Ringkøbing by og havn

27 vandrere var med på en flot tur i Ringkøbing OG i dejlig varmt solskinsvejr – Hurra!

DVL vandretur 100621. Ringkøbing by og havn. Amtsmandens Lund.

Amtsmandens Lund. Foto: Jim Lange

Ernas beskrivelse af turen i hovedtræk:
Turen gik fra Rofi-Centret i Rindum med stisystemet forbi 2 børnehaver, 3 gymnasier og Brogaarden frem til Holstebrovej. Herfra gennem Amtsmandens Lund, et nyt boligområde og videre over banen på den gamle viadukt ind i området ved Naturkraft, hvor vi gik på stier i den østlige del. Vi nåede til den nye pumpestation, der sørger for regulering af vandstanden i området, og gik et lille stykke med den nye sti “the blue trail” der her går øst for Vonåen bag om Fjordgården. Herefter passerede vi Søndervig landevej og tog turen rundt om Vestas til Ringkøbing havn. Vi spiste ved Smakkelaugets klubhus og tog derefter Fjordstien forbi Rådhuset og Borgmesterhavnen, hvor smakkebådene ligger. Videre med Fjordstien, forbi Svømmehallen, hvorefter vi drejede ind mod byen og ind i anlægget Alkjær Lukke. Herefter gennem tunnel under Herningvej, videre med sti forbi Fjordparken plejehjem tilbage til Rindum, og til slut en lille rundtur i Ringkøbing Skoles grønne område og boldbaner, som de deler med Rofi Centret.
Ringkøbing by og havn 10. juni 2021 – ruten

Stor tak til turlederne Erna og Karin for en super dejlig tur.

Her kan der læses mere:
hee.dk – Spangen over Vonå
discoverdenmark.dk om vonåen
naturkraft.dk

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.