Hundeskoven og Velling Plantage

19 vandrere var med på turen, der gik gennem smuk natur og vejret kunne ikke være bedre

DVL vandretur 1. december 2022. Hundeskoven og Velling Plantage. Fra ruten.

Fra ruten. Foto: Jim Lange

Inden start bød turlederne velkommen og Marianne fortalte om dagens tur på 9 km. I hovedtræk: Dagens tur er en skovtur. Vi går gennem hundeskoven og rundt ved campingpladsen mod No. Derefter omkring ved den lille sø og ind i rådyrskoven. Vi passerer Herningvej og går ind i Velling Plantage, videre mod Tranmose, hvor vi indleder jagten efter det hellige sted Yggdrasil – (se ruten via linket lige under teksten).
Undervejs fortalte Marianne en del mere og flere steder også om andre veje at komme til det aktuelle sted. Vi fik også fortælling om hvordan muldvarpen fangede regnorme og hvordan den lavede spisekammer af dem.
Ved det hellige sted fortalte Marianne om Yggdrasil. På stedet står et stort flot bøgetræ, men ingen asketræ. Der kan fint have stået et asketræ der ”for længe siden”. Vil du gerne vide mere om emnet, er der link længere nede du evt. kan kaste dig over til en start.
Hundeskoven og Velling plantage 1. dec. 2022 – ruten

STOR tak til Marianne og Anne Marie for en flot og afvekslende tur i fantastisk vejr – en del solskin og næsten ingen vind. Til Marianne en ekstra tak for fortællingerne undervejs.

Link til noget om Yggdrasil:
Klumme af Poul Osmundsen, dbrs.dk fra 2019
odinsklinge.dk
naturbeskyttelse.dk
mytologi.lex.dk

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.