Vægterruten og nye stier i vådområdet ved Heager Å og Følling bæk

26 vandrere var med på denne oplysende og varierede søndagstur i skønt sommervejr

DVL vandretur 13. august 2023. Vægterruten og nye stier i vådområdet ved Heager Å og Følling bæk. Fra turen.

Fra turen. Foto: Anne Marie T. Gammelager

Teksten fra turbeskrivelsen
Vi går på vægterruten i Ringkøbing, i vådområdet ved Heager å og Følling bæk samt Vonå Engbro:
Turen starter og slutter med at gå ad den nye vægterrute i den historiske bymidte i Ringkøbing. Vi stopper ved nogle kunstværker og bygninger og får korte fortællinger. Deltagerne får hver et kort over vægterruten, så man senere selv kan fordybe sig i beskrivelserne.
Vi fortsætter delvist ad den blå Trail til vådområdet ved Heager Å og Følling Bæk. Vi holder kaffepause ved udsigtstårnet. Vi går til Vonå Engbro via den nye forbindelsessti. Vi holder frokostpause på Vonå Engbro. Vi går retur bl.a. rundt om Naturkraft og havnen.

Anne Marie om turen
Forinden start omdelte Inge Marie folderen ‘Vægterruten’ til samtlige deltagere, hun bød herefter velkommen og gav info om dagens tur.
Vi gjorde flere stop på vores vej gennem Ringkøbing bymidte, hvor Hans Christian gav os fortællinger om det gamle rådhus, vi mødte miss Ringkøbing  – kunstværk af prins Henrik, passerede Henrik Haves udsmykning ved Amtsgaarden ned mod Nørredige hvor vi gjorde stop ved  Ringkøbings fredede Stationsbygning.
På vor vej ud af byen passerede vi Naturkraft, videre mod området Heager Å og Følling bæk, frokosten blev fortæret i madpakkehuset ved Vonå Engbro.
DVL vandretur 13. august 2023. Vægterruten og nye stier i vådområdet ved Heager Å og Følling bæk – ruten
Marie på Facebook om turen

STOR tak til Inge Marie og Hans Christian for en varieret sommersøndagsvandring med gode fortællinger og i perfekt vejr.

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.