Skarrild, Dalgaskanalen, Skjern Å, Skarrildhus

22 deltagere var med på en fantastisk smuk og varieret tur på en dejlig mild decemberdag

DVL vandretur 10. dec. 2023. Skarrild, Dalgaskanalen, Skjern Å, Skarrildhus. På vej.

På vej. Foto: Jim Lange

Teksten fra turbeskrivelsen
Skarrild, Dalgaskanalen, Skjern Å, Skarrildhus
Denne tur starter med lidt fortælling om Flyvergraven på Skarrild kirkegård. Herefter Højkilde Fiskesø, vandring langs Skjern Åen mod Skarrildhus.

Efter lidt fortælling om flyvergraven på Skarrild Kirkegård, går vi over Skjern Åen og passer gennem området Højkilde Fiskesø, vi vandrer herefter et godt stykke langs Skjern Å med et godt udsyn til åens slyngninger. Måske vi får et kik til de mange heste der går og afgræsser området. Videre føres vi over mod Skarrildhus, her tager vi en kort runde i området og får et indtryk af Skarrildhus’ naturskønne beliggenhed ved Karstoft Å. Vi returnerer mod Skarrild via skovveje og stier og møder det store lyngområde.
Retur ved startstedet tager vi en runde langs den 150 år gamle afvandingskanal – Dalgaskanalen. På turen forekommer korte stykker med lettere kuperet terræn.

Inden start bød Anne Marie velkommen og fortalte om dagens tur.  Madpakkerne blev spist ved Skarrildhus. Ved start og undervejs sørgede Anne Marie for at deltagerne fik viden bl.a. om: Flyvergraven, Museum og lokalarkiv, som hun anbefalede at besøge, Helligkilden, Højkilde Fiskesø, Skarrildhus, Dalgaskanalen, Akvædukten, Møllesøen og Præstegårdsskoven.
DVL vandretur 10. dec. 2023. Skarrild, Dalgaskanalen, Skjern Å, Skarrildhus – ruten
Marianne på Facebook om turen

STOR tak til Anne Marie og Jette for en veltilrettelagt og smuk tur i fantastisk dejligt decembervejr og for de spændende fortællinger undervejs.

Måske vil du se noget af dette:
Skarrild.dk – Under oplevelser finder du lidt om fx:
Akvædukten, Dalgaskanalen, Flyvergraven, Helligkilden, Købmandsmuseum, Museum og lokalarkiv, Møllesøen, Præstegårdsskoven, Skarrildhus Park og Skjern Å.

Flyvergraven – 3 ting fra Airmen.dk
1: Airmen.dk
2: Airmen.dk
3: Airmen.dk

Skarrildhus

Se samtlige billeder fra vandreturen her.
Bliv inspireret til andre vandreture – Find vej til vores store samling af dejlige turbilleder her.