Ture til Malmö og Lund

Onsdag den 27.4.22 – Pilgrimsvandring i Lund

 

Hvad skal vi se på Pilgrimsvandringen i Lund – onsdag den 27. april 2022

Vi mødes under uret på København H kl. 9.30 og kl. 9.47 er der afgang til Lund med ankomst 10.50.

Vi går fra stationen til Klosterkirken og Stadsparken og videre til Domkirken, hvor vi kan gå i pilgrimslabyrinten, se krypten og det astronomiske ur samt tage en meditativ stund, hvor vi får hvilet benene, under en 15 minutters andagt kl. 12. Vi skal også opleve Botanisk Have, Saluhallen, Hökeriet m.m. inden vi slutter af med at besøge frilandsmuseet Kulturen, hvor der bl. a. er en strikke- og Pippi Langstrømpe-udstilling m.m. Se mere på www.kulturen.com.

Turen slutter ved stationen i Lund, hvor toget kører mod Danmark 16.59 med ankomst 17.49.

Længde: Ca 12 km

Turleder: Vibeke Bjerregaard

Pris t/r med grupperabat 180 DKK

Uden grupperabat er prisen t/r 220 DKK

Entre til Kulturen: 90 SEK, pensionistrabat 70 SEK eller 45 SEK med Kulturarvskortet: https://www.svensktkulturarv.se/kulturarvskortet

Billetter købes i Skanetrafikens app “Skanetrafiken” og betales ved tilmelding via mobilepay til afdelingen, information fås hos turleder Vibeke Bjerregaard på 31 72 39 90.

Tilmelding skal ske via www.dvl.dk/gentofte

 

Tur til Malmö, fredag den 01.04.22

 Vi mødes under uret på København H  kl. 9.30 og 9.47 er der afgang til Malmö C med ankomst 10.26.

Vi går fra centralstationen til Bo01, der er verdens første klimaneutrale bydel.

Undervejs kikker vi på Saluhallen, Turning Torso, Scaniapladsens stenskulptur, grønne tage, små torve med akvapunkter, hvor vi lytter og nyder – hvilket er mon din favorit? Vi går videre til Ankerparken, hvor træer, vækster og vand giver indtryk af de forskellige biotoper i den svenske natur. Her efter går vi langs Øresundskysten og til Malmöhus – mon vi kikker indenfor? Endelig slår vi et smut forbi Lille torv og Gustav Adolfs Torv og måske er der tid til kaffe & kage på Konditori Hollandia!? Turen slutter ved Trianglen, hvorfra toget kører mod Danmark 17.04 med ankomst 17.37.

Længde: Ca 12 km

Turleder: Vibeke Bjerregaard

Pris t/r med grupperabat 150 DKK

Uden grupperabat er prisen t/r 180 DKK

Billetter købes i Skanetrafikens app Skanetrafiken og betales ved tilmelding via mobilepay til afdelingen, information fås hos turleder Vibeke Bjerregaard på 31 72 39 90.

Alternativt kan rejsekortet bruges til Malmö – pris 182 DKK for en pensionistbillet.

Tilmelding skal ske via www.dvl.dk/gentofte