Langerhuse til Ferring – ca. 11 km

En fantastisk naturoplevelse på en 160 km lang strækning. Sådan beskriver vi i Dansk Vandrelaug Ringkøbing-Skjern Afdeling Vesterhavsstien kort. Den følger kysten tæt, på behagelige vandrestier og hele tiden med mulighed for at gå til stranden.

Det gamle redningshus ved Langerhuse.

Syd for DCU Camping Vesterhav ud for redningnr. C214  geokoordinater  56.62325,8.152983 er et gammelt redningshus indrettet til museum. Det kan åbnes via en kode som kan fås pr. telefon ved indgangsdøren. Der er borde og bænke til en lille pause.

Videre går det de næste ca 7 km, først sti på klitten forbi Vrist, senere, fra redningsnr. C198 geokordinater 56.583083,8.135633, langs stranden eller stier og veje imellem sommerhuse til Vejlby Klit.

Her findes indkøbsmulighed ved Eurospar på hovedstrøget Vejlby Klit samt Cafe John Wayne, isbar og pub. Lige øst for byen findes et trinbræt Viktoria Street Station med ret hyppige afgange med VLTJ toget mod Lemvig og Thyborøn. Se lemvigbanen.dk.

Syd for sommerhusområdet ved redningsnr. C192 geokoordinater 56.565103,8.132093 går det videre imellem Ferring Sø og klitten ad en trampesti (4 km) igennem smuk natur tilFerring. I Ferring findes en del kunstudstillinger, den ældste/berømteste er Jens Søndergårds Museum ved redningsnr. C183 geokordinater 56.526317,8.1171. Her findes også toilet og en lille frokoststue. Lidt inde i byen findes bovbjergcamping.dk.

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

Her følger næste del af vandreturen – Ferring til Høfde Q, ca. 6 km.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.


Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.