Vesterhavsstien fra Ferring til Høfde Q – ca. 6 km

En fantastisk naturoplevelse på en 160 km lang strækning. Sådan beskriver vi i Dansk Vandrelaug Ringkøbing-Skjern Afdeling Vesterhavsstien kort. Den følger kysten tæt, på behagelige vandrestier og hele tiden med mulighed for at gå til stranden.

Trappen ved Bovbjerg fyr

Trappen ved Bovbjerg fyr

De næste 4 km går stien på den høje skrænt forbi bovbjergfyr.dk, som absolut er et besøg værd, og Trans Kirke. Det kan også være en oplevelse at starte turen på stranden og se skrænterne nedefra. Så kan vi tage trappen fra stranden op til Bovbjerg Fyr.

Når vi har passeret Trans Kirke og Trans Ferieby er det slut med stien og den næste km går vi på stranden. Så kommer Dybås udløb ved redningsnr. C179 geokordinater 56.4867,8.123333, og vi må tage en sti op på skrænten til vi kommer til høfde Q ud for Fjaltring ved redningsnr. C178 geokoordinater 56.475,8.125267. Her er shelterplads med bål og bad.  1 km inde i landet, er der vandrehjem og indkøbsmulighed i Fjaltring.

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

Her følger næste del af vandreturen – Høfde Q til Thorsminde, ca. 12 km.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.


Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.