Vesterhavsstien fra Høfde Q til Thorsminde – ca. 12 km

Vesterhavsstien går hele vejen fra Thyborøn til Vejers. Her fokuserer vi på de 12 km fra Høfde Q til Thorsminde efterfulgt af 8 km fra Bjerghuse til Vedersø Klit.

Udsigtspunkt nord for Nissum Fjord

Udsigtspunkt nord for Nissum Fjord Foto Marie Andersen

Fra Høfde Q og 3 km sydpå må vi gå på stranden. Derefter, på de næste 5 km kan vi vælge stranden, arbejdsvejen på klittens top eller gå langs asfaltvejen på østsiden af klitten til Thorsminde.

Vælger vi asfaltvejen (fra redningsnr. C175 geokoordinater 56.43725,8.12335) er det værd at besøge udsigtsplatformen på Pumpehuset i den nordlige ende af Nissum Fjord. Her er, foruden kort og informationstavler, en fantastisk udsigt over fjorden og det omkringliggende landskab, som rummer nogle af Vestjyllands vigtigste fuglelokaliteter. Hele Nissum Fjord samt en hel del landarealer er udlagt som vildtreservat, for at beskytte rastende og ynglende vandfugle. Se naturstyrelsen.dk Publikationer, reservatfolder, Nissum Fjord. Desuden er der kort og informationstavler på stedet.

Ved næste redningsnr. C174 kan vi gå over klitten og bort fra trafikken igen. I Thorsminde er der indkøbsmuligheder, grillkiosk på havnen og campingplads. Der er et ret aktivt surferliv fra campingpladsen, der fiskes en del fra molerne både på fjordsiden og på havsiden. Og så er der et nyindrettet strandingsmuseum.

Fra Thorsminde er der bus til Vedersø Klit og Ulfborg/Holstebro.

Af Marie Andersen, korrektur Nelly Thomsen

Her følger næste del af vandreturen – Bjerghuse til Vedersø Klit, ca. 8 km.

Du kan læse om den 160 km lange vesterhavssti i sin helhed her.

 


Gode råd

Googlemaps.dk kan være god at støtte sig til. De fleste steder kan man ane stierne, når man zoomer tilstrækkeligt ind. Som støttepunkter har vi flere steder sat geokoordinater og redningsnr. ind.

Desuden er ruten tegnet op på Viewranger også under navnet Vesterhavsstien.

Vi har i det følgende oplyst campingpladser og vandrehjem. Desuden kan man søge på bedandbreakfastguide.dk og airbnb.dk for overnatning.